На Волині екологи «вполювали» рідкісного лелеку. ФОТО

На Волині екологи «вполювали» рідкісного лелеку. ФОТО
На Волині екологи знайшли три гнізда чорних лелек - це рідкісні птахи, які занесені до Червоної книги.

Впродовж червня і липня 2017 року працівниками наукового відділу при природного парку «Цуманська Пуща» спільно з працівниками державної служби охорони парку проводився моніторинг гніздових ділянок чорного лелеки на території Лопатенської і Озерської ділянок, - йдеться в повідомленні на сайті парку.

26 травня на території Лопатенської ділянки виявили два заселених гнізда чорного лелеки. Впродовж травня та початку червня проводився регулярний моніторинг цих гнізд, який підтверджував їх заселеність. 13-15 червня під час чергового моніторингу виявили відсутність птахів на обох гніздах; також заслуговує уваги факт знахідки яєчної шкаралупи на лісовій підстилці поблизу одного з гнізд, що свідчить про руйнування кладки.

Третє заселене гніздо цього виду виявили в межах Озерської ділянки 25 квітня. В подальшому проводився регулярний моніторинг цього гнізда. Моніторинг включав спостереження навколо гніздової ситуації та фотозйомку пташенят.

Сьогодні на гніздовій ділянці присутні 3-е дорослих пташенят чорного лелеки, повністю оперених і цілком здатних до самостійного польоту. Така пізня присутність пташенят лелеки в околицях гнізда пояснюється тривалою фазою «догодовування» їх батьками після залишення гнізда. Впродовж серпня – початку вересня родини лелек залишають гніздові ділянки, починаючи кочівлю, яка згодом переходить в осінню міграцію.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині екологи «вполювали» рідкісного лелеку. ФОТО
05 серпень, 2017, 17:54