Зураб Аласанія розповів, які передачі мають виходити на Волині

Зураб Аласанія розповів, які передачі мають виходити на Волині
Регіональне телебачення, зокрема і на Волині, матиме можливість створювати свої проекти, хоч Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) має деякі свої шаблони.

Про це розповів заслужений журналіст України, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE", - пише Конкурент.

Зі слів голови правління НСТУ, всі регіональні філії дуже різні. Якщо на Волині виробляється приблизно 18 годин з 24, то більшість філій виробляє 3-4 години, а решта – це повторювані програми або взяті у когось і поставлені в їхньому регіоні.

"Давайте не обманювати самих себе, а робити той продукт, який ми точно можемо робити своїми силами. І оце ми і просимо – три години. З трьома годинами точно впораються всі. Ви (волинське телебачення, – К.) змушені робити 18 - 19, а по закону і 24 години, бо у вас така ліцензія. Давайте ми вас вивільнимо від цього і скажемо: робіть три години чесні, всі сили – туди на три години. І ви точно зможете зробити якісні програми", – розповів Зураб Аласанія.

На думку керівника НСТУ, на регіональних каналах повинні виходити програми певного спрямування.

"Ось така програма ("Протилежний погляд LIVE", – К.) точно має виходити. Ранкове шоу має виходити (можливо, якщо це потрібно в регіоні, бо дуже по-різному ставляться в різних регіонах до ранкових програм). Специфічна програма, яку може зробити тільки Волинь... Що може зробити Одеса, не зможете зробити ви. І навпаки", – зазначив він.

Що стосується закупки фільмів, серіалів, великого спорту, то Зураб Аласанія вважажає, що це регіональним каналам не потрібно.

"Є централізований бюджет, який буде закупляти. До речі, у вас і права немає, наприклад, щоб торгуватися з ФІФА, а у нас є таке право.. А тепер ми одна компанія, тому ми можемо закупляти і віддавати вам. Ось такі речі вам будемо організовувати ми. Інша справа, що ви отримаєте право на Волині показувати це тоді, коли вам це зручно. Ви точно знаєте свою аудиторію,знаєте, що вона буде дивитися футбол, наприклад, об 11 годині ночі, а десь це може бути зранку", – пояснив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зураб істинний волинянин, українець і знає що і як робити на Волині, а ми то хто, жителі зурабії?)))
Відповісти
Останні новини
Зураб Аласанія розповів, які передачі мають виходити на Волині
06 серпень, 2017, 21:22