Канадські вживані авто ввозитимуть до України за нульовою ставкою

Канадські вживані авто ввозитимуть до України за нульовою ставкою
Канадські вживані автомобілі імпортуються з нульовим ввізним митом. У випадку ввезення нових авто ставка ввізного мита буде знижуватись протягом семи років.

Про це 4 серпня на прес-конференції розповіла заступник начальника Управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю ДФС Олена Мошинська, - повідомляє Укрінформ.

"Із набранням чинності Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою згідно тарифного графіку України нульове ввізне мито буде застосовуватися на вживані легкові автомобілі, походженням з Канади", - зазначає Мошинська.

При імпорті нових авто з Канади передбачено перехідний період зниження ставок на сім років. Зокрема у поточному році ставка мита на бензинові та дизельні авто складатиме 8,7%, на авто бензинові з двигуном більше 3 л - 4,3%.

Заступник начальника управління уточнює, що винятком є нові бензинові авто, які призначені для тимчасового проживання людей, нові бензинові авто з об'ємом двигуна від 2,2 л до 3 л, дизельні автомобілі з двигуном більше 2,5 л. На ці авто нульове ввізне мито запровадили з 1 серпня цього року.

Мошинська також зазначила, що необхідною умовою для застосування нульового мита є підтвердження походження авто з Канади, а саме: декларація про походження, яка оформлюється канадським експортером на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару, який походить з відповідної сторони, з достатньою для його ідентифікації деталізацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Канадські вживані авто ввозитимуть до України за нульовою ставкою
07 серпень, 2017, 14:38