Справу волинських податківців розглядатимуть нові судді

Справу волинських податківців розглядатимуть нові судді
Захисники обвинувачуваних у хабарництві волинських податківців Руслана Вандьо та Віктора Полюховича заявили відвід усьому складу суду.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Сила правди у Facebook.

Суд уже другий рік розглядає кримінальне провадження за фактом вимагання і отримання фіскалами неправомірної вигоди від підприємства «Кроноспан UА». Нагадаємо, під час перевірки, вони «нашукали» порушень податкового законодавства на 3,5 мільйона гривень. За невідображення їх у акті перевірки хотіли 400 тисяч гривень. Хабарників взяли на гарячому.

У суді 9 серпня готувались заслухати свідків, серед яких і гендиректор ТзОВ «Кроноспан UА» Наталія Покінська. Однак захисник Вандьо Микола Замковенко зробив «хід конем», посилаючисть на частину 1 статті 30 Кримінального Кодексу він заявив відвід колегії суддів Ясельський-Покидюк-Артиш. Замковенко назвав цей склад суду незаконним і заявив, що ця справа розлетиться в апеляції.

Справа в тому, що кілька разів змінювалась підсудність справи. Першопочатково справа надійшла до Луцького міськрайонного суду, де була розподілена шляхом автоматизованого розподілу саме цим суддям. Проте згодом обвинувачувані надали копії довідок про проживання у Рівненській області і справу за їхнім клопотанням перенаправили до Рівненського суду.

За клопотанням прокурора справу згодом знову повернули до Луцька, адже факт вимагання хабяря відбувся тут, тут проживає більша кількість учасників справи і на момент вчинення злочину обвинувачувані теж тимчасово мешкали на Волині.

Коли справа повернулася до Луцького міськрайонного суду то потрапила до тих самих суддів, хоча, на думку обвинувачуваних і їхніх захисників, повинна була бути розподілена по-новому.

Прокурор Володимир Бущак заперечував відвід. На його думку - це спроба затягування справи. Адже кримінальне провадження розглядається вже другий рік, а про відвід суддів захисники обвинувачуваних заявили лише на стадії допиту свідків.

Проте суд погодився з Замковенком і задовольнив відвід. Таким чином, далі справа буде автоматично розподілена іншим суддям і її почнуть розглядати по-новому з самого початку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
... а справу луцьких податківців-хабарників, відкриту 2 роки тому, ніколи ніхто не буде розглядати. Вони продовжують працювати...
Відповісти
Останні новини
Справу волинських податківців розглядатимуть нові судді
10 серпень, 2017, 04:07