Лучанам згодовували ковбасу з води, сої і крохмалю

Лучанам згодовували ковбасу з води, сої і крохмалю
Під час перевірки у одному з луцьких магазинів виявили неякісну ковбасу, у якій був завищеним вміст вологи, генно модифікованої сої і крохмаломістких сполук.

Перевірку проводили спеціалісти Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, повідомила 5 грудня прес-служба відомства.

Як виявилося, напівкопчена ковбаса першого сорту в магазині продавалася без зазначення дати виготовлення. Крім того, продукт не відповідав вимогам за показниками безпеки.

Зокрема, в ковбасі знайшли генно модифіковану сою, вміс якої був більшим у 5 разів від норми: 5,5 % при допустимій нормі 0,9 %.

Також завищеною на 16,5 % виявилася частка вологи в ковбасі (фактично 69,5%, при нормі не більше 53%).

Окрім того, у продукті знайшли крохмаловмісткі сполуки, не передбачені рецептурою.

Власників магазину оштрафували та заборонили продавати неякісну ковбасу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм, а каким образом они сделали количественный анализ на содержание "генно-модифицированной сои"? Именно во время проверки в магазине. Редакция, раз уж вы публикуете это, то нельзя ли именно это уточнить у "защитников наших прав"? ЕМНИП у нас лабораторий, которые могут делать количественные анализы на ГМО, вроде бы как раз-два и обчелся. Поправьте, если кто в теме.
Відповісти
Якщо не помиляюся, то у СНУ є така лабораторія.
Відповісти
Андрей, количественный анализ штука сложная и оооочень дорогостоящая. Поэтому я и засомневался. Спорить не берусь. Если кто-то может дать 100% гарантию, то подтвердите.
Відповісти
А написати в якому магазині ? А хто виробник ? До чого така новина... ні до чого/
Відповісти
Це точно. Навіщо писати про цю дурню.
Відповісти
Нічим не здивували. Сучасні технології дають можливість виготовити так звану ковбасу, в якій від м`яса нічого немає. Вона буде красивою, рожевою від барвників і пахучою від спецій. Їжте, на здоров`я! А "кращі" ковбаси виготовляються з евросоюзовського фаршу (головним чином, з польських м`ясокомбінатів), від автомобілів з яким вже провалюється дорога Варшава - Київ. Цей "фарш" виготовляється з копит, шкіри тварин, шерсті, вим`я, хвостів, шлунків, калтиків і інших відходів м`ясної промисловості. Якщо маєте совість, то хоч би дітям не купляйте цих "сосисок" і "сардельок". Купіть, натомість, шматок українського м`яса. Мало того, що це відходи, тварини ще годовані преміксами - суцільною хімією, від якої свиня чи бичок вдвічі швидше "набирає вагу", а якщо правильно сказати, то пухне, як пухли в голодівку люди з голоду. Імпорт такої «м’ясопродукції» в січні - червні 2012 року збільшився в порівнянні з січнем - червнем попереднього року в 2,1 рази. (90,1 тис тонн) і становив 167,9 тис. тонн на суму 316,8 млн. дол. США. Імпорт за друге півріччя знайдете в лютому наступного року в мережі Інтернет. Уся ця «продукція» йде на виготовлення того, що ви бачите зверху на цій смачній картинці. До речі, Україна до нинішнього часу ще не має своїх ГОСТів на продовольчі товари, а радянські (хороші!!!), давно відкинула. Все виготовляється на око: немає хвостів чи копит, покладуть модифіковану сою, немає сої - є замінник - туалетний папір. З крахмалом з нього виходить непогана "лікарська" ковбаса. Вибачте, якщо комусь змарнував апетит.
Відповісти
Пока читал с самого начала все нравилось, но когда дошел до туалетной бумаги, понял, что в цеху вы не работали. Если отбросить советский миф про "туалетную бумагу", то в остальном все похоже. Про шерсть вы тоже немножечко загнули, и забыли про костную муку. А еще вы забыли про эмульгаторы и загустители, с помощью которых можно связать воду и жир, красители для нужного цвета. В целом ваша мысль, что колбасу можно сделать без мяса и фарша, правильная, но это получится типа "варенка". Для п/к и в/к и с/к все равно нужно мясо. Любителям колбасы могу порекомендовать только сырокопченые сорта, они хоть и ускоренного созревания, не без добавок, но мясо там присутствует. Приятного аппетита.
Відповісти
А чому не пишеться яка ковбпаса, хто виробник, хто продавець? До чого ота писанина, якщо ніякої резонансної реакції: оштрафували власників магазину і заборонили продавати. А ви що там сидіти будете і дивитись продає чи ні. А виробника чому не накажуть, не лишать права виробляти отаке. Це треба посадити за стіл того хто виробляє і того хто продає, а ще того хто отако перевіряє і нехай їдять оту гидоту цілодобово
Відповісти
+100 :))))))))))))
Відповісти
Може це новина - пустишка.... Насправді такого не було.....В таких випадках виробника в новинах вказують.
Відповісти
Останні новини
Лучанам згодовували ковбасу з води, сої і крохмалю
06 грудень, 2012, 16:40