У Ковелі відкрили біохімічну лабораторію

У Ковелі відкрили біохімічну лабораторію
У Ковелі запрацювала сучасна біохімічна лабораторія.

Її відкрили у центральній районній лікарні Ковельського МТМО, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Головний лікар МТМО Олег Самчук розповів, що за кошти міського бюджету, а це близько 250 тисяч гривень, у цьому структурному підрозділі зроблено капітальний ремонт. Замінено сантехніку та електробладанання, оновлено стелі, стіни, підлогу, закуплено меблі. Облаштовано гарні, просторі кабінети. Минулого року придбано новітню апаратуру, яка дозволить стовідсотково надавати послуги мешканцям міста та району. На це з місцевої казни спрямовано 115 тис. гривень.

Для гостей провели екскурсію лабораторією. Її завідувач Оксана Шабанова розповіла про переваги закупленого обладнання. Найбільшою гордістю є сучасний біохімічний аналізатор. Вона роз’яснила принцип роботи апарата та наголосила, що він сприяє швидкому, точному дослідженню крові. А це в свою чергу дає змогу правильно поставити діагноз, призначити або скорегувати лікування, визначити стадію захворювання.

Кілька років тому міська влада одним з пріоритетних напрямків діяльності визначила розвиток й оновлення медичних закладів.

З того часу у Ковельському МТМО відбулися позитивні зміни. У минулому році капітально відремонтували хірургічне, приймальне та отоларингологічне відділення, а нещодавно – інфекційне. Закуплено сучасне обладнання. Створюються комфортні умови для пацієнтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.