Чоловік, пов'язаний з «Вартою порядку», ймовірно, погрожував волинському журналісту

Чоловік, пов'язаний з «Вартою порядку», ймовірно, погрожував волинському журналісту
Головному редактору сайту «Волинь 24» Юрію Ричуку 1 серпня погрожували з невідомого номера.

Телефонний дзвінок, за словами журналіста, став відповіддю на допис журналіста, який стосувався затримання п’яним за кермом очільника благодійного фонду голови Волиньради Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка. Кілька свідків кажуть, що голос схожий на голос Влада Волоха, - пише Аріна Крапка для порталу Четверта влада.

В поліції відкрили провадження за ст. 129 ККУ (погроза вбивством, що карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. І те саме діяння, вчинене членом організованої групи,карається позбавленням волі на строк від трьох до п`яти років). Триває досудове розслідування.

«Я написав, що «зараз хтось замутить флешмоб «я_з_товстенюком». Я тоді напишу новинку, що в інтернеті заступникові олігарха закликають скинутися на алказєльцер», – йдеться в дописі медійника.

У відповідь на це йому подзвонив невідомий і почав погрожувати. Подаємо розмову без змін, а також посилання на аудіозапис:



Невідомий (Н): «Юра?»

Юрій Ричук: Да.

Н: Ричук, да?

Юрй Ричук: Да.

Н: Це ви писали за Алка… Альказельцер? Писали ви?

Юрій Ричук: А з ким я говорю?

Н: "НУ ТО ПОДУМАЙТЕ В СЛІДУЮЧИЙ РАЗ, ШОБ ПРО ВОЗИК ІНВАЛІДНИЙ ТАМ ДЕ НЕ ПИСАЛИ!

Юрій Ричук: А з ким я говорю? Ало!

Н: Подумайте в слідуючий раз, шо ви пишете. До побачення.

Після цього журналіст звернувся із заявою в поліцію.

– Заяву написав в поліцію. Спочатку внесли відомості до Єдиного обліку заяв і повідомлень. Голос цього чоловіка мені не відомий. Але кілька моїх знайомих (незалежно один від одного) назвали одне і те ж ім’я людини, якій, на їх думку, належить голос. Такі погрози я пов’язую зі своїм постом у Фейсбук, де я написав, що «зараз хтось замутить флешмоб «я_з_товстенюком». Я тоді напишу новинку, що в інтернеті заступникові олігарха закликають скинутися на алказєльцер. Від поліції очікую, що вони з`ясують усі обставини цього, в тому числі: хто це дзвонив, чи давав хтось йому (і хто - якщо давав) вказівку мене налякати, і притягне винних до відповідальності, – пояснює Ричук.

В коментарях до допису Ричука про те, що йому погрожують, дехто написав, що впізнав голос.

Зокрема, один із дописувачів, активіст «Самооборони Волині» Сергій Рижков. В коментарі «Четвертій владі» він це підтвердив:

– Так, як я в той самий день чи за день до того цей голос чув на суді. Він був свідком на суді. В нього специфічна говірка, то мені нагадало. Бо мало хто знає, як він говорить. Я то з ним в суді спілкувався і тому. Цей голос схожий на голос Влада Волоха.

– А Вас викликали в поліцію як свідка в цьому питанні?

– Ні, ніхто мене не викликав, але я готовий засвідчити.

До слова, судове засідання відбувалося у Волинському апеляційному суді наприкінці липня. Сергій Рижков оскаржував рішення суду щодо побиття ним прес-секретаря ГФ «Варта порядку» Олександра Волянюка. І Волох в цьому засіданні був свідком.

Влада Волоха неодноразово помічали на публічних заходах поруч із «вартівцями».

Впізнає голос і ще одна людина, яка, з міркувань безпеки, попросила не називати в публікації її ім’я.

Журналістка «Четвертої влади» поцікавилась в поліції, чи опитали пана Волоха, голос якого, за словами кількох людей, схожий на голос чоловіка, який погрожував редактору «Волинь 24» Юрію Ричуку.

– Відкрили провадження за ст. 129 ККУ. Це погрози, за які передбачена відповідальність. Зараз опитуємо свідків, намагаємось з’ясувати голос чоловіка, що телефонував.

– Чи опитували Ви чоловіка на ім’я Владислав Волох? Кілька людей кажуть, що цей голос схожий на голос того, хто погрожував журналісту?

– Це одна з версій. Ми її наразі опрацьовуємо.

– А чи буде проведено фоноскопічну експертизу, яка досліджує запис звукової інформації? – журналістка.

– Не можу Вам точно сказати. Якщо буде потреба, то проведемо.

– Тобто буде потреба? Є можливість з’ясувати це без експертизи?

– Я ж вам кажу: як буде потреба, то проведемо. Поки що такої потреби нема.


Крапки над «і»: Влад Волох не спростовує підозри

Журналістка «Четвертої влади» поспілкувалася із Владом Волохом. На запитання відповідати він відмовився, однак тепер можна порівняти два аудіозаписи, де погрожують журналісту Ричуку та розмову Влада Волоха із нашою журналісткою.



- Я журналістка і готую публікацію стосовно погроз редактору «Волинь 24» Юрію Ричуку і в мене є кілька свідків, які впізнали Ваш голос у цих погрозах. Саме на цьому записі. Як Ви це прокоментуєте?
– І?

– Хочу, щоб Ви це прокоментували. Ви чули цей запис?

– І?

– Ви це підтверджуєте чи спростовуєте?

– Я ж вам сказав, що я з Вами розмовляти не хочу.

-–Однак я хочу почути Вашу позицію…Якщо Вас звинувачують безпідставно, то це неправильно…

– І? Це ваша проблема?

– Що саме моя проблема? Я ще раз запитую: ви чули цей аудіозапис?

– І що?

– Що і що? Ви знаєте, що передбачена кримінальна відповідальність за погрози журналістам?

– І що?

Юрію Ричуку ми теж надали цей запис для порівняння. Він каже, що голос схожий, однак точно повідомити не може:

– Ну не можу я сказати, що я впізнав голос... Схожий, так. Але стверджувати, що це той самий голос, «власник» якого дзвонив до мене і погрожував інвалідним візком, не можу.

Всім, кому знайомий цей голос, просимо повідомляти. Адже це важливо для розслідування даної справи.

До слова, власником сайту «Волинь 24» є місцевий бізнесмен Володимир Пащенко. Чоловік активно критикує діяльність Ігоря Палиці, УКРОПу та ГФ «Варта порядку». Нещодавно йому спалили готель. І він це пов`язує із громадсько-політичною позицією в місті.

Нагадаємо, що наразі очільника «Варти порядку» Олександра Тиводара та ще чотирьох вартівців прокуратура та СБУ у Волинській області звинувачують у незаконному стеженні та зборі, на замовлення третіх осіб, конфіденційної інформації про особисте життя громадян. Серед громадян, за якими стежили – і публічні на Волині особи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
має значення з якої ОПГ бандита?
Відповісти
треба прізвисько дати "Людина І")))) крім букви "і" вказаний чоловік не вміє говорити) Книжки читай і словниковий запас поповнюй!!!
Відповісти
А де погрози, там просто сказано "подумайте, щоб про возик інвалідний не писали"
розмова ні про що, а роздули просто, аби згадати лишній раз Варта порядку, УКРОП і т.п. Складу злочину немає, не вводьте людей в оману!
Відповісти
Останні новини
Чоловік, пов'язаний з «Вартою порядку», ймовірно, погрожував волинському журналісту
13 серпень, 2017, 08:25