На Волині рятувальник повернув із того світу підлітка

На Волині рятувальник повернув із того світу підлітка
Підлітка, який ледь не потонув у річці, повернув до життя волинський рятувальник Геннадій Молошик.

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС Волині.

НП трапилася ще 31 липня о 19:30 год. в урочищі ГЕС (колишньої гідроелектростанції), що у селищі Любешів. У річці тонув 12-річний хлопчик, підлітка врятували люди, які відпочивали поруч, а повернув до життя любешівський рятувальник, який вчасно і вправно зробив непрямий масаж серця дитині.

Цього дня у вільний від роботи час начальник варти 23-ї ДПРП УДСНС України у Волинській області Геннадій Молошик спілкувався із товаришем на березі річки, коли почув крики з протилежного берега про те, що у воді пропала дитина.

Як виявилось, підліток 10-12 років пішов плавати, але за якийсь час батьки та знайомі втратили його з поля зору. Не роздумуючи ні секунди, вплав через річку Геннадій кинувся рятувати хлопця. Перепливши на інший бік водойми, він побачив, що дитину вже витягли відпочивальники та намагалися зробити їй штучне дихання, але у паніці ніхто так і не зумів правильно надати першу медичну допомогу.

Рятувальник попросив людей не панікувати, не заважати, а допомагати рятувати дитя. Батькові дитини сказав дихати рот в рот, а сам проводив непрямий масаж серця, натискаючи на грудну клітку. Знову і знову доводилося заспокоювати людей, оскільки за їхніми гучними криками та зойками не чутно було дихання хлопчика. Реанімаційні дії тривали декілька хвилин і малий відкрив очі. Рятувальник ще раз всіх попросив заспокоїтися і припинити паніку.

У цей час товариш Геннадія поліцейський Віталій Плевако зателефонував до медиків і намагався пояснити лікарям швидкої, куди потрібно приїхати. Але місце, що люди про себе називають ГЕС, це колишня гідростанція знищена ще у воєнні роки, не всі знають, де знаходиться. Тож для того, щоб не втрачати дорогоцінних хвилин для рятування хлопчака, 25-річний поліцейський порадив батькам завезти дитину на власній автівці до лікарні. Геннадій та Віталій вмили малого – він був весь у піску та віднесли до авто, а батьки завезли його до приймального відділення Любешівської ЦРЛ для надання наступної допомоги.

До речі, це не перший випадок рятування дитини на воді у Геннадія Молошика, у 2014 році він витягнув з водойми 7-річного хлопчика, який перебував у воді досить довго – 15 хвилин. На жаль, наступного дня він у реанімації він помер. Але Назар живий, і коли прийшов до тями то розповідав, що він купався, а його затягло у ямку. І якби не вчасна кваліфікована допомога його рятівників, то ця історія могла б закінчитися по-іншому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині рятувальник повернув із того світу підлітка
14 серпень, 2017, 17:13