Рекорд під загрозою: легендарний «кукурузник» застряг через негоду

Рекорд під загрозою: легендарний «кукурузник» застряг через негоду
Літак, який здійснює рекордний переліт по території України та Польщі, несподівано застряг у Вінниці. Ан-2-100 не зумів добратися зі Львова до Запоріжжя.

Про це повідомляє ТСН.

Львів проводжав «кукурудзника» лагідним вітерцем, але над Поділлям хмари стали важчими і нижчими. Погода псувалася на очах і пройти ближче до Хмельницького диспетчери не дозволили. Ближче до міста Бар погода зіпсувалася остаточно, невеличкий літак кидало у різні боки. Піднятися вище пілоти не могли – важкі хмари щільно закрили усе небо. Хмарність буквально притисла Ан-2 до землі – він летів на висоті менше 500 метрів. Сідати у Вінниці довелося в поганих умовах – із бовтанкою.

Пілот Сергій Тарасюк визнає, що ще трохи – і з такою погодою довелося б іти на запасний аеродром у Тернопіль. «Мінімальна висота була 300 метрів», - каже він.

Техніки заправили Ан-2-100 під зав'язку, штурман Олександр проклав маршрут, але прогноз погоди невтішний –у Запоріжжі сильний вітер, до того ж боковий. На посадці для Ан-2 це нельотна погода, екіпаж змушений заночувати у Вінниці.

Як повідомлялося, 10 серпня оновлений Ан-2 стартував із летовища «Гостомель» під Києвом і взяв курс на Польщу. Власники легендарних літаків Ан-2 злетілися з усієї Європи до польського містечка Мелець на фестиваль шанувальників цих не надто швидких, але працьовитих машини, які багато років виготовляли та вдосконалювали в Києві.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: літак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рекорд під загрозою: легендарний «кукурузник» застряг через негоду
15 серпень, 2017, 04:53