Поліцейська комісія Волині може залишитися без голови

Поліцейська комісія Волині може залишитися без голови
У Києві зацікавились тим, що голова постійної поліцейської комісії Волині Олександр Тиводар перебуває під слідством у кримінальному провадженні.

Зокрема, сьогодні представникам комісії при ГУНП у Волинській області надійшов дзвінок з міністерства, - повідомляє ВАР.

«Сьогодні з Києва телефонували і цікавились цією ситуацією навколо голови постійної комісії. Мені, як секретарю, надали право підписувати усі необхідні документи по роботі комісії. Але я цього робити не буду, адже Олександр Тиводар досі при виконанні повноважень голови. У законодавстві є дуже обмежений перелік підстав, за яких голову можуть усунути. Та поки я цих підстав не маю», – повідомив у коментарі секретар постійної поліцейської комісії Сергій Рижков.

За його словами, до підстав, через які голову можуть усунути з посади відносяться: добровільна відмова, хвороба, смерть особи, визнання недієздатним, втрата громадянства, притягнення до адміністративної відповідальності через корупційні діяння і наявність рішення (вироку) суду у кримінальному провадженні, яким людину визнано винною.

«Я вважаю, що наразі відсторонювати Олександра Тиводара від виконання повноважень голови поліцейської комісії – неправильно. Є законодавство і його треба дотримуватися, та наразі не та ситуація, щоб усувати його від роботи. Я можу підписувати необхідні документи, але якщо буде потреба – я краще подзвоню до нього і запитаю. Якщо вже він мені відповість, що він не може цього робити, тоді вже будемо щось вирішувати. А поки що… буде рішення – тоді буде мова, та наразі підстав немає», – пояснив Сергій Рижков.

Нагадаємо, 8 липня у Луцьку посеред вулиці затримали голову «Варти порядку» Олександра Тиводара. Його підозрюють у здійсненні контрабанди і незаконному придбанні та використанні спеціальних технічних засобів отримання інформації (кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 201, частини 2 статті 359 КК України).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли дізнався, що Тиводар очолив «поліцейську» комісію, перша думка була: давайте тоді Балабеника – в губернатори! А всілякі кримінальні елементи – в депутати!
Відповісти
Останні новини
Поліцейська комісія Волині може залишитися без голови
15 серпень, 2017, 18:00