Склали рейтинг луцьких шкіл

Склали рейтинг луцьких шкіл
Наприкінці навчального року луцькі школярі проходили зовнішнє незалежне тестування.

Видання Конкурент вирішило дізнатися, учні яких шкіл отримали найкращі результати з української мови та літератури, історії України, англійської мови та математики.

Дані брали Українського центру оцінювання якості освіти.

На основі цієї інформації, склали ТОП-10 луцьких шкіл, гімназій, ліцеїв, де найбільший відсоток учнів, які отримали 160 та більше балів за кожен із предметів.

Звісно, показник не досконалий. Він лише демонструє, у якій зі шкіл найбільший відсоток учасників, що набрали під час тестування 160 та більше балів у зазначених предметах. Певні гімназії, ліцеї, школи мають свою спеціалізацію, що пояснює їхні успіхи. Наприклад, поглиблене вивчення іноземних мов чи математики, отож, повинні демонструвати високі результати.

Нерівні заклади й за кількістю учасників тестування. Наприклад, від школи здавати ЗНО з англійської мови може 4 людини. Якщо усі вони отримають понад 160 балів (як це сталося з ЗОШ №15), то місце школи у рейтингу буде вищим.

Попри це, порівнюючи цифри за аналогічними параметрами з минулим роком, бачимо, що деякі школи показують стабільно високий результат. Наприклад, гімназії №№4, 14, 18, 21, школи 1, 5, 9, ліцей-інтернат Волинської обласної ради.

У таких гімназія як 4, 21 та 18 узагалі немає учнів, які б не подолали мінімальний поріг із зазначених предметів. Таких учнів, до слова, не має і вечірня луцька школа, але тут ЗНО здавало не так багато осіб.

А ось у НВК ЗОШ-інтернат – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою відсоток учнів, де взагалі не подолали поріг з деяких предметів, які ми обрали для аналізу, виявився чи не найвищим. Наприклад, чверть учасників не подолала поріг із математики і аж 40,7% з англійської мови. Гірші результати з англійської лише в учасників тестування 19 школи – 41,7%. Математика теж «шкутильгає» у ліцею (25% не подолали). Якщо говорити про українську мову, то 10% учасників від 13-тої школи не подолали мінімальний поріг. Чверть учасників з цієї школи завалила екзамен з історії.

Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради до уваги не брали, оскільки немає даних щодо тестування його вихованців із математики та англійської мови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
4 гімназія з математичним нахилом... ганьба директору,який опустив школу.
Відповісти
Скороход С.А. Видно шо господарник, поставив ціль та досягнув за роки робити!
Відповісти
Останні новини
Склали рейтинг луцьких шкіл
16 серпень, 2017, 17:44