Відкликання луцьких «тушок»: рішення виборчкому оскаржуватимуть в суді

Відкликання луцьких «тушок»: рішення виборчкому оскаржуватимуть в суді
Голова ініціативної групи з відкликання 5-ти депутатів Луцькради Артем Запотоцький в суді оскаржуватиме рішення виборчкому.

Нагадаємо, 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятірки міських обранців - Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

У серпні стартувала перевірка підписів, які зібрали за позбавлення мандатів цих обранців громади. Перевірку згідно законодавства спільно з правоохоронцями мали здійснити члени міськвиборчкому.

Однак за декілька днів від початку роботи комісії стало очевидним, що 10 членів (всього в комісії - 18 осіб) виборчкому, а саме - представники партій "Народний фронт", "Опозиційний блок", "УКРОП", "Батьківщина" та Європейська партія України, своїми діями затягували процес перевірки підписів, приміром, постійно вносили різноманітні правки у проекти рішень, а потім просто перестали ходити на засідання. Голова комісії Леонід Будцев навіть звертався в поліцію, аби покарали "прогульників".

ДИВИТИСЯ ВІДЕО: ПРОГУЛЬНИКИ-ЧЛЕНИ МІСЬКВИБОРЧКОМУ ВТЕКЛИ ВІД ЖУРНАЛІСТІВ

Реагуючи на це, Артем Запотоцький звернувся до лучан з закликом прийти і власноруч засвідчити свій підпис. Сотні людей відгукнулися та пройшли процедуру засвідчення підпису.

Однак коли розпочалося останнє засідання міськвиборчкому, то члени "коаліції" знову почали гальмувати його роботу. Зрештою 21 серпня "коаліція", використовуючи те, що вони є більшістю, проштовхнули рішення, яким завершили процедуру перевірки підписів за відкликання депутатів.

Керівник ініціативної групи Артем Запотоцький повідомив, що оскаржить це рішення в суді та буде вимагати, аби суд зобов'язав міськвиборчком надіслати до керівництва партій, від яких в раду пройшли "тушки", звернення щодо відкликання Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хтось в курсі яка інстанція прийматиме остаточне рішення у цій справі? Ну тобто хто уповноважений підписати відповідний акт і повідомити громадськість про те що певні депутати стали колишніми з такого-то дня такого-то місяця...? Плюс треба ж нових депутів десь взяти...
Відповісти
Пішов.......
Відповісти
Справу потрібно довести до логічного завершення.Що значить не цікавить думка лучан? Значить все проплачено і куплено?
Відповісти
Останні новини
Відкликання луцьких «тушок»: рішення виборчкому оскаржуватимуть в суді
21 серпень, 2017, 17:38