Повідомили стан людей, які отруїлись на весіллі у Ківерцях

Повідомили стан людей, які отруїлись на весіллі у Ківерцях
З’явились подробиці масового отруєння на весіллі у Ківерцях.

Про хід розслідування епідускладнення з сальмонельозу після святкування весілля в кафе «Гопачок» м. Ківерці розповіли у Волинському обласному лабораторному центрі.

Протягом 14-18 серпня 2017р. в Волинську обласну інфекційну лікарню, інфекційні відділення Ківерцівської та Маневицької районних лікарень госпіталізовано 37 хворих, в тому числі 7 дітей з проявами гострої кишкової інфекції.

Первинний діагноз «харчова токсикоінфекція, сальмонельоз?». Стан 11 хворих в т.ч. 1 дитини важкий, 23 хворих в т.ч. 4 дітей – середньої важкості, у 3 хворих, в т.ч. 2 дітей захворювання протікає в легкій формі. У 30 хворих діагноз підтверджено бактеріологічно, виділено сальмонелу ентерітідіс.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, обласним лабораторним центром проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. В домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено заключну дезінфекцію, відібрано для лабораторного дослідження проби готових страв, вода питна, змиви. Проведено бактеріологічне обстеження працівників кафе, встановлено медичний нагляд за вогнищами захворювань.

Враховуючи, що етіологічним чинником захворювань є сальмонела ентерітідіс, а в меню застілля широко використані страви з продуктів птахівництва та м’ясні вироби (які найбільше вживалися захворілими особами), відокремленими структурними підрозділами обласного лабораторного центру проводиться лабораторний контроль за підприємствами постачальниками вказаної продукції.

Про факт епідемічного ускладнення повідомлено Міністерство охорони здоров’я України, голову обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління ДСНС, держпродспоживслужбу у Волинській області.

Епідеміологічне розслідування триває.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили стан людей, які отруїлись на весіллі у Ківерцях
23 серпень, 2017, 11:49