Волинські школи готують до нового навчального року

Волинські школи готують до нового навчального року
У Рожищенському районі завершуються останні приготування до нового навчального року.

Як триває підготовка, розповів начальник відділу освіти та молоді РДА Ігор Кузава, - повідомляє Район.Рожище.

Цього року кількість школярів зросла у порівнянні з минулим.

«На 1 вересня 2017 року в загальноосвітніх навчальних закладах району очікуємо, що будуть здобувати освіту 4939 школярів у 358 класах, що на 142 учні більше ніж минулого навчального року. До першого класу в цьому році піде 533 школярі.
Найбільша кількість учнів навчатиметься серед міських шкіл у НВК №4 м. Рожище – 659 учнів. Серед сільських ЗОШ І-ІІІ супенів у ЗОШ села Переспа – 300 учнів, ЗОШ І-ІІ ступенів у ЗОШ села Рудка-Козинська – 108 учнів. Найменша – серед ЗОШ І-ІІІ ступенів у ЗОШ села Береськ – 59 учнів, ЗОШ І-ІІ ступенів у ЗОШ села Квітневе – 29 учні, ЗОШ І ступенів у села Кобче (11 учнів)», – зазначив посадовець.

Триває підготовка самих освітніх закладів до навчального процесу.

«Вже замінено підлогу в класах та коридорі ЗОШ сіл Духче, Топільне, Навіз, зроблено ремонт даху спортивного залу в ЗОШ І-ІІІступенів села Копачівка та ЗОШ І-ІІступенів села Тристень, провели ремонт внутрішніх санвузлів в НВК №4 міста Рожище, ЗОШ №3 міста Рожища, ЗОШ Топільне, Щурин, Навіз, Немир; придбали твердопаливний котел у ЗОШ села Сокіл, провели облаштування бетонної підлоги керамічною плиткою у допоміжних приміщеннях ЗОШ №1 м.Рожище, ЗОШ Навіз; зробили підвісну стелю у коридорі ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м. Рожище, проведена ремонтні роботи з заміни підлоги сцени актової зали Рожищенського НВК № 4 м. Рожища, виготовлено навіс над ганком у ЗОШ №1 м.Рожища, замінено димосос котельні ЗОШ №1 м.Рожища. У ЗОШ району проведено ремонтних та зварювальних робіт систем опалення на суму 60 тис. грн., замінено застарілі електролічильники в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Топільне, здійснюється поточний ремонт шкільних автобусів», – звітував Ігор Кузава.

Також школи готуються до опалювального сезону. Тривають профілактичні та ремонтні роботи в котельнях: повірка манометрів, перевірка димовентиляційних каналів. Подекуди вдалося придбати нові котли та замінити їх, так як загальноосвітній школі села Пожарки. Ремонт котельні там само завершується. А от школа в селі Городині до нового опалювального сезону не готова. Ситуація з котлом у школі, зі слів начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації, – просто критична. Тож Ігор Кузава, поставивши керівництво району до відома, попросив максимально швидко та якісно вирішити проблему до настання опалювального сезону, ціна якій – понад 300 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські школи готують до нового навчального року
27 серпень, 2017, 10:31