На Шацьких озерах ігнорують сплату туристичного збору

На Шацьких озерах ігнорують сплату туристичного збору
Волиняни, які здавали в оренду нерухомість на Шацьких озерах заробили за півроку 17 тисяч гривень.

Таку цифру оприлюднили на колегії Шацької райдержадміністрації, - повідомляє Волинь24 з посиланням Район.Шацьк.

Загалом на колегії гостро піднімалося питання про те, що здавачі майна в курортних селах не поспішають сплачувати туристичний збір.

Голова райдержадміністрації Василь Голядинець під час виступу наголосив: коли не сплачують туристичний збір фізичні особи, то це ще можна якось зрозуміти, але коли немає надходжень від баз відпочинку - то це вже нонсенс. І на це треба звернути увагу керівникам сільських рад в першу чергу.

«Ще з минулого року наголошувала сільським головам, аби створювали реєстр здавачів майна. Цим поки що зайнялася тільки Шацька селищна рада, яка взяла за основу інформацію із сайтів в Інтернеті. Я не розумію, чого до цього часу ніхто нічого так і не зробив», - повідомила начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік.

Ігнорувати сплату цього виду податку не мають права й власники баз: деякі сплачують на повну, а деякі обходяться декількома сотнями гривень. Пропозиція Світлани Сулік – сільським радам таки зайнятися створенням реєстру здавачів майна і за ним працювати над збором податків та платежів.

«Якщо порахувати, скільки туристичного збору сплатили наші жителі від прийому відпочивальників, це 1% від заробленого, то виходить, що усі разом заробили аж 17 тисяч гривень. Чи може таке бути?» - поцікавився перший заступник голови РДА Віктор Плейтух.

Аби збільшити надходження до бюджетів, Світлана Сулік запропонувала активізувати роботу комісії з метою виявлення неоформлених найманих працівників, реалізації підакцизних товарів, що дасть збільшення сплати ПДФО та надходжень від акцизу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отак і будуємо Україну. Проведіть інвентаризацію, зформуйте реєстр, платіть податки і розбудовуйте інфраструктуру. Будете ви платити, то і в держави будуть підстави грошей просити чи залучати зарубіжні гранти. А то стоять на дорогах опришки, вискакують з лісу, як Пилип з конопель, і екогічний збір вимагають. Та за 17 тис. грн. дві сім'ї у десять днів не вкладеться з вашими цінами. Влада не розумна, а хитросрака, не господарська, а злодійкувата. Професіоналізм - обернено пропорційний розмірам Світязя .
Відповісти
А кому і за що прості мешканці мають сплачувати? А в перу чергу кому,сільській раді чи в парк? Куди підуть ці гроші? Що за останній час зробили в селі,пляж,стоянку,туалети чи може каналізацію? Та нічого!!! А думають тільки як з простих людей побільше здерти. Ви беріть збір з баз,з багати котеджів,які понабудовували чиновникі. Прості люди будуть платити тоді коли будуть бачити,що ці гроші ідуть на розвиток села,а не в кармани тих хто припосаді!
Відповісти
уся проблема в тому що не видно куди гроші ідуть. як тільки буде видно куди ідуть гроші тоді будуть і проплати. а на рахунок неоформлених людей усі знають де і хто працює непрацевлаштовано але як може кум кума повязати ніяк і так на кожному кроці. особисто я маю оформлених людей і плачу зп. і туристичний плачу
Відповісти
хай ще плотять ті машини, які не зупиняються при вїзді у нацпарк
Відповісти
Останні новини
На Шацьких озерах ігнорують сплату туристичного збору
27 серпень, 2017, 14:38