Луцький технічний університет закривають на два місяці

Луцький технічний університет закривають на два місяці
У Луцькому національному технічному університеті на два місяці припиняють навчання: у закладу немає коштів на опалення.

Як розповів студент 5 курсу факультету будівництва та дизайну Роман Котис, корпуси погано опалюються. Заліково-екзаменаційну сесію скоротять – зроблять щільнішою і розпочнуть раніше.

А другий семестр навчального року розпочнеться пізніше, ніж зазвичай. Загалом виходить, що канікули триватимуть приблизно два місяці - січень та лютий.

За його словами, сесію можна здати навіть раніше.

"Хто добре вчиться, може здати досткроково сесію і піти на канікули раніше - вже 25 грудня", - зазначив студент.

Загалом пари викладачі мають намір проводити до 25 грудня, а зимову сесію закінчити 5 січня, пише Gazeta.ua.

«Коли сказали, що на зиму університет закриють, спочатку всі зраділи. У всіх різдвяні канікули тиждень, а в нас будуть аж два місяці. Але викладачі незадоволені. Вони всі на контрактах. Зарплати за зиму не отримають. Пропонують нам протестувати, а самі бояться, бо адміністрація може розірвати з ними контракт», - розповідає інший студент Олександр.

Опалення включають рідко. За весь листопад батареї були теплими тільки три-чотири дні. Студенти сидять в аудиторіях у куртках. Дівчата перестали носити плаття і спідниці.

«Заочникам сесію перенесли на березень. А в нас заліків узагалі не буде. Викладачі виставлятимуть бали в заліковку за модулями. Розклад екзаменів змістили. Між іспитами маємо один день. За цей час нереально підготуватися. Від одного екзамену не встигнеш відійти, другий здавати треба. На січень-лютий багатьом перенесли літню виробничу практику, щоб студенти вдома без толку не сиділи. Найбільше обурюються, які платять за навчання. Хто їм гроші за ці місяці поверне? Щоб студенти не бунтували, пообіцяли, що стипендію за ці місяці всім виплатять і з гуртожитку нікого виганяти не будуть. Слава Богу, там поки що тепло», - каже п’ятикурсниця Юлія.

«У мене товариш викладає в університеті Лесі Українки.Там теж погано палять, але батареї хоч теплі. Кажуть, що в бюджет грошей на опалення не заклали. Дзвонили Табачнику жалітися, а він нічого не знає і знати не хоче. Бо він тепер депутат, а не міністр», – говорить викладач машинобудівельного факультету.

В інституті відмовляються говорити на тему двомісячних канікул.

«У держави грошей немає. Скрізь: і в медицині, і в освіті. Але ми якось викручуємося. Поки що працюємо», — каже телефоном виконувач обов'язків проректора з адміністративно-господарської роботи Микола Христинець.

Далі говорити відмовляється, направляє до першого проректора Зоряни Герасимчук. Вона вислуховує запитання про причину та терміни вимушених канікул для студентів.

«Я не буду відповідати на ваше запитання», – випалює й кидає слухавку.

Начальник обласного відділу освіти Олександр Хомич каже, що режим роботи університету, розподіл часу на семестри й організація навчальної діяльності зі студентами — це компетенція вузу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛНТУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А гроші студентів-контрактників можна спрямовувати на оплату комунальних послуг, в тому числі опалення? Чи вони всі напряму йдуть численним Божидарнікам?
Відповісти
В п. Зоряни апетит ще той...
Відповісти
Наскільки я розумію, гроші контрактників в державний бюджет, а держава сама виділяє університетам стільки, скільки захоче.
Відповісти
Опалення повністю не відключать, платити вузу доведеться так чи інакше, адже "Луцьктепло" бере оплату за фактично надані послуги, а те, чи холодно чи тепло, це вже інша проблема.
Відповісти
Докерувались...!
Розженуть скоро ту "контору" и правильно зроблять, а ще будинок офіцерів хотів...!:)
Відповісти
Ти хто і чому пишеш під моїм ніком?Нема хвантазії придумати свій???
Відповісти
Я упервой теба тута побачіф!
Наиди атлічія: Павлік Морозофф и павлік_марозофф?
Иа 3 нашол! Значіт дафай - дасвіданія!
Відповісти
От Вам, Шановні, і державний ВУЗ, державна освіта і найманці держави, які дбають лише про себе. Найкраще вкладення в свої знання - навчання у приватних ВУЗах - там все чесно. Чесно - заплатив, навчаєшся, отримуєш якісну послугу і жодного шахрайства і зловживань.
Відповісти
Лучше за эти деньги в Польшу поехать. Уровень образования в Украине не зависит от формы собственности на здание вуза.
Відповісти
арештуйте рахунки герасимчук і татка-синочка божидарніків . там бабла хватить на десять таких вузів
Відповісти
Лол.
Якби деякі "трудяги" з політехнічного виділили маленький відсоток з того, що вони там гребуть, то вони би заплатили на кілька десяткій років вперед
Відповісти
ВНУ також на 2 місяці закривають, причина - та ж сама.

Палиця всі гроші на вибори потратив.. пічалька
Відповісти
По всій Україні така ж ситуація як в нашому технічному... причина цього - "хороше" фінансування з боку держави
Відповісти
Останні новини
Луцький технічний університет закривають на два місяці
11 грудень, 2012, 12:21