Парашутист з Луцька розповів, як встановив рекорд України

Парашутист з Луцька розповів, як встановив рекорд України
Лучанин Олександр Марушко поділився своїми враженнями про те, як він із командою встановлював рекорд України у стрибках з парашутом у спецкостюмах. Крім того, у планах лучанина - світовий рекорд.

Про це він розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Нагадаємо, лучанин Олександр Марушко разом з 14 колегами встановили перший в Україні рекорд у стрибках з парашутом у спеціальних костюмах.

ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ РЕКОРДУ УКРАЇНИ

«З першої спроби не вдалося встановити цей рекорд, оскільки це командна робота: всі 15 людей на 100% мають синхронно відпрацювати, якщо ні, то рекорду немає. Якби це була індивідуальна робота: ти щось сам взяв і зробив – рекорд. А тут ще 14 людей має повторити те саме.

Я все життя готувався до встановлення рекорду. А якщо серйозно, то напевно років 6-7. Щоб стрибати у цьому спеціальному костюмі, потрібно мати за плечима 200 стрибків з парашутом та багато тренуватися задля цього», - зазначив Олександр Марушко.

ПРО ПЕРШИЙ СТРИБОК ТА СТРИБОК У ТАНДЕМІ З МАМОЮ

«7 років тому колега по роботі зробив декілька стрибків і він запропонував мені стрибнути. З цього приводу виникла кумедна ситуація, оскільки через 5 років я навчав його самостійним стрибкам з парашутом, як інструктор. Перший раз ми стрибнули з десантним парашутом. Аби стрибати з чотирьох тисяч метрів, потрібно пройти спеціальну підготовку. Підготовку можна пройти за тиждень, якщо цьому сприятимуть погодні умови: два стрибкових дні, два дні теорії – і можна самостійно стрибати.

Мама божевільна також. Я сказав їй, як тільки стану інструктором, то ми стрибнемо. Вона сказала «окей». Це було тоді, коли я ще тільки починав цим займатися. Вона не вірила в це, тому легко погодилася», - розповів лучанин.

ПРО ДОГОВАРТІСНІСТЬ ПАРАШУТНОГО СПОРТУ

«Більш дороговартісного виду спорту я ще не знаходив. Курс підготовки коштує 1200 доларів, своя парашутна система ще 5 тисяч доларів. Подорожувати теж не дешево. До прикладу, один стрибок коштує 25 доларів, якщо в тебе є своє обладнання. А за день можна зробити 10 стрибків – 250 доларів «полетіли». Також є аеродинамічна труба, де тренуються парашутисти. Одна година тренувань коштує 400 євро. В Україні така труба є лише в Києві. Також доводиться подорожувати Європою та Америкою, де є ці аеротруби», - підсумував парашутист.

Наостанок лучанин заявив, що готовий замахнутися на встановлення світового рекорду, а зараз збирає для тренувань кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Парашутист з Луцька розповів, як встановив рекорд України
28 серпень, 2017, 18:26