Проблема Центрального ринку Луцька: чи продовжать договір оренди

Проблема Центрального ринку Луцька: чи продовжать договір оренди
Депутати Луцької міської ради можуть забрати частину землі у облспоживспілки на Центральному ринку, щоб облаштувати паркову для туристичних автобусів за грантові кошти. Натомість підприємці хочуть продовжити договір оренди земельної ділянки між облспоживспілкою та Луцькою міською радою та скаржаться на те, що з цього питання не було громадських обговорень та влада міста їх не чує.

Палке обговорення «болючого» земельного питання відбулося під час зустрічі владців, підприємців та представників облспоживспілки у вівторок, 29 серпня.

Як відомо, на сесію міської ради, яка відбудеться 30 серпня, виносять питання щодо двох ділянок, на яких розташований Центральний ринок. Оренду однієї з них пропонують продовжити на рік, а по іншій - не пролонгувати.

Так, представники мерії повідомили, що існує домовленість щодо виділення грантових коштів на облаштування парковки для автобусів. Таким чином міська рада хоче розширити туристичні можливості міста.

Також під час зустрічі стало відомо, що депутати пропонували заступнику директора облспоживспілки Володимиру Горгуту побудувати торговельний комплекс на цій ділянці, який не буде псувати вид Старого міста.

Іншу земельну ділянку на Центральному ринку готові здати в оренду лише на року.

Підприємці з ринку повідомили, що 24-26 серпня провели опитування і зібрали 3,5 тисячі підписів лучан, які вимагають продовжити оренду ділянки.

Обговорювали і прибирання біля ринку, адже владці «закидають» підприємцям, що «вони нічого не роблять для ринку». Натомість підприємці зауважують, що не можуть навести лад і вкладати кошти, якщо немає впевненості в продовженні оренди та майбутньому ринку.

Депутати пропонували підприємцям «переїхати» на ділянку, що облаштована для торгівлі на ДПЗ. Останні ж кажуть, що туди ніхто не буде їздити і орендна плата там зависока.

Зрештою якогось рішення учасники зустрічі не ухвалили і тепер його доля в руках депутатів міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Росії випав сніг
29 серпень, 2017, 16:19
Проблема Центрального ринку Луцька: чи продовжать договір оренди
29 серпень, 2017, 16:09