На Волині вишивають вишиванку для 7-метрового пам’ятника

На Волині вишивають вишиванку для 7-метрового пам’ятника
У Ковелі вишивають вишиванку для семиметрового Кобзаря.

Втілити проект громадським активістам допоможуть міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та місцеве представництво служби зайнятості, ‒ йдеться в сюжеті ТЦ Ковель.

«Ми хотіли зробити щось таке, що об'єднає ковельчан довкола створення якоїсь національної ідеї, щоб вона об'єднала якомога більше ковельчан. Проект плануємо на рік. Вишивати будуть наші ковельські вишивальниці, а також люди, які побажають залучитись до такої акції. А крайку довжиною 8 метрів ми передали для вишивання навчальним закладам міста, щоб протягом навчального року діти, студенти могли долучитися до акції...», ‒ розповідає голова ГО «Велика ідея» Людмила Савина-Зубарєва.

У День Незалежності до акції долучилися сотні ковельчан. Роль головної вишивальниці організатори відвели народній майстрині Ніні Габрилевич. «Коли мені тільки запропонували, я була вражена самою ідеєю. Її масштабами. Розміром вишиванки. Це дуже хороша ідея. Звичайно, я не могла відмовити. Я ж ковельчанка...», ‒ каже вона.

До вишивальників долучилася і знімальна група фільму «Червоний». «Наступного року ми виводимо в прокат фільм про Тараса Шевченка, який ми знімали більше 2-х років. Це дійсно дуже шикарна історія, яку ми знімали в Казахстані, Україні за книгою Олександра Денисенка, який є й режисером картини. Тому приємно долучитися до гідної справи...», ‒ говорить продюсер фільму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вишивають вишиванку для 7-метрового пам’ятника
30 серпень, 2017, 12:43