Справу одіозного волинського хабарника розглядають три місяці

Справу одіозного волинського хабарника розглядають три місяці
У Луцькому міськрайонному суді продовжують розгляд справи працівника Департаменту контррозвідки України Анатолія Семенюка, якого в січні цього року затримали за отримання хабара від прикордонника.

Як йдеться в ухвалах суду, ще 23 травня військова прокуратура Луцького гарнізону передала Феміді обвинувальний акт в кримінальному провадженні. Відтоді суд і розглядає справу, - пише "Четверта влада".

Нагадаємо, 23 січня цього року військова прокуратура Луцького гарнізону спільно зі співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБ України, задокументували факт вимагання та одержання «хабара» заступником начальника 2 відділу 6 Управління Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки України підполковника Анатолія Семенюка.

Офіційне слідство зафіксувало два факти отримання хабара посадовцем. Спочатку 17 січня в обідню пору біля кінотеатру «Промінь» в Луцьку він отримав від військовослужбовця Луцького прикордонного загону хабар в розмірі 8200 гривень за неперешкоджання нібито незаконній діяльності його та третіх осіб, пов`язаної з контрабандою товарів через держкордон України.

Згодом вже 23 січня також в обідню пору обвинувачений в автомобілі у Луцьку отримав від того ж прикордонника неправомірну вигоду в розмірі ще 7400 гривень. Після цього його одразу ж затримали правоохоронці.

У травні військова прокуратура передала обвинувальний акт до суду. За кваліфікацією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Анатолію Семенюку загрожує позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нещодавно ж суддя Ігор Ясельський продовжив відсторонення Анатолія Семенюка від посади до 3 жовтня. Наступне судове засідання заплановане на 27 вересня.

Нагадаємо, раніше «Четверта влада» писала, що багаторічний співробітник Служби безпеки України Анатолій Семенюк ще в 2006 році отримав чотирикімнатну службову квартиру у Луцьку на вулиці В`ячеслава Чорновола, 2-в. У 2012 році йому дозволили її приватизувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, таку справу розглянути це не статейку якусь паршиву, як ця, що вище, у ЗМІ бездумно надряпати. Тут розумові здібності необхідні, а три місяці - це зовсім не той строк, де вже можна суддю критикувати за тяганину. По такій категорії справ термін розгляду від 6 - ти місяців до 1 - року це нормально як у нас так і у всіх цивілізованих державах. Швидко тільки котенята народжуються та й у туалет можна сходити!.
Відповісти
Останні новини
Справу одіозного волинського хабарника розглядають три місяці
31 серпень, 2017, 13:27