«Волинський слід» у першій потасовці нової Ради, або «Вітів і Мельник - спецназ опозиції». ВІДЕО

«Волинський слід» у першій потасовці нової Ради, або «Вітів і Мельник - спецназ опозиції». ВІДЕО
Представники опозиції не допустили до участі у відкритті сесії Верховної Ради 7-го скликання депутатів Олександра і Андрія Табалових.

Батько і син Табалови були обрані народними депутатами від Об'єднаної опозиції «Батьківщина», однак відмовилися увійти до складу фракції, пише Дзеркало тижня.

Коли нардепи намагалися пройти до сесійної зали, депутати фракції «Батьківщина» заблокували їх прямо у дверях і почали вигукувати: «Тушки - геть!».

Після того, як не змогли пройти в залу через одні двері, вони попрямували до інших. Але й через інші не змогли пройти в залу.



Як повідомила на своїй сторінці в мережі Facebook волинська журналістка Наталка Пахайчук, волинський нардеп Анатолій Вітів теж долучився до першої парламентської сутички.

«Хто почав - важко сказати, але «Свобода» - спецназ опозиції і ми не могли допустити прийняття цими людьми присяги депутата», - сказав Вітів.

«Ми не просто не впустили їх у сесійну залу, а й порвали їхні екземпляри тексту присяги. Оскільки Табалові не були присутні в залі під час проголошення присяги, то відповідно до Конституції вони не можуть бути народними депутатами», - додав свободівець.
У кадр на фото Наталки Пахайчук, яку журналістка опублікувала  у Фейсбук, потрапив ще один волинянин - колишній заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Максим’як
У кадр на фото Наталки Пахайчук, яку журналістка опублікувала у Фейсбук, потрапив ще один волинянин - колишній заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Максим’як
Цікаво, що на відео видно ще одного волинського депутата "на передовій" - свободівця Євгена Мельника.

Самі ж Олександр і Андрій Табалови не дають чіткої відповіді, чому вони відмовилися увійти до фракції «Батьківщина», незважаючи на те, що на виборах балотувалися за підтримки цієї політичної сили.

«Я не перейшов поки ні в одну з фракцій», - сказав у відповідь на запитання журналістів Андрій Табалов.

Він зазначив, що хоча кандидати в народні депутати від «Батьківщини» підписували угоду про невходження у фракцію будь іншої політичної сили, «технічно він і не був у фракції «Батьківщини».

Як відомо, Олександр Табалов пройшов до ВР за списком Об'єднаної опозиції «Батьківщина» (№ 49), Андрій Табалов балотувався від «Батьківщини» в окрузі № 99 у Кіровограді.

Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка. Коли вони відмовилися увійти до фракції «Батьківщина», 11 грудня Об'єднана опозиція оприлюднила вимогу до Табалова скласти депутатські мандати.

Такі вимоги пов'язані з тим, що депутати порушили присягу, підписану ними 5 серпня цього року. Відповідно до неї, кожен кандидат у народні депутати від «Батьківщини» публічно присягнувся «перед Господом Богом і народом України» скласти повноваження депутата у разі зміни своєї політичної позиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У всій красі!:(
Для чого і йшли, а люди то таке...!:(
Відповісти
Наші полуумки і там засвітились
Відповісти
Вони батько і син
Відповісти
Вітів син Мельника, чи навпаки?
Відповісти
Блін, от зібрати б всю нашу "політичну еліту" разом в одному місці (бажано десь в бункері якому), та й кинути туди кілька гранат! А "шоб навєрніка" - зверху все це бетоном залити!!! Мо інші (наступникі їхні так би мовити) розумніші будуть! Політична еліта мать їх... Позорять країну на весь світ! Гопота себе культурніше веде!!!!
Відповісти
Олександре, не розумію суті твоєї репліки. Чим позорять? Тим, що обіцяли боротися з тушками і це раально роблять?
Відповісти
Стрибунцю. Як добре, що існують такі видання, де можуть висловитись неграмотні стрибунці, які з великими фізичними потугами ледве можуть зліпити до купи кілька корявих, спотворених слів.
Відповісти
гопота не культурніше, вона добиває до кінця.
то і тих двох зрадників тра було задавити дверями.
Відповісти
Табалови - батько і син
http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/12/6979280/
Відповісти
Вітів читає Конституцію, як йому вигідно! Народним депутатом стають не тоді коли слухають присягу у залі, а коли її особисто підписують! І нічого у ОО з Табаловими не вийде - немає такого закону, щоб їх "викинути" з депутатів через те, що вони не увійшли до будь-якої фракції. А гроші ОО вони заплатили за "пропуск" у ВР немаленькі - 6 млн.дол. - хто платить гроші, той дівчат і танцює!!
Відповісти
Ось і перші наслідки партійних списків. А як запевняли лідери партій, що в цих списках всі кандидати провірені і надійні. І хто тепер з "вождів" має відповідати за таке неподобство перед виборцями. Для депутатів присяга прийнята в Верховній раді - всього лиш папірець, який ні до чого не зобов"язує, то що вже казати за присягу, прийняту в тісному колі, яка не має жодних юридичних наслідків. Так що нічого посилатись на факт прийняття Топаловими такої присяги.
Відповісти
Останні новини
«Волинський слід» у першій потасовці нової Ради, або «Вітів і Мельник - спецназ опозиції». ВІДЕО
12 грудень, 2012, 11:48