Поліська Амазонка на фото 1936 року

Поліська Амазонка на фото 1936 року
Полісся – край озер, дрімучих лісів, річок, забутих стежок та місць оповитих легендами та казками.

Всього в декількох годинах їзди від Луцька починаються місця, вивченню яких краще присвятити не день і не два.

Незаймана природа нашого рідного Полісся спонукає до неквапливому багатоденного походу чи експедиції. Потрапити сюди мріє чи не кожен фотограф України, ми ж волиняни вже просто звикли до цієї краси.
Наше Волинське Полісся настільки багатолике і різноманітне, що може задовольнити смак будь-якого, навіть самого вимогливого мандрівника.

Відмінною особливістю Поліського краю є значна частка сільського населення. З кожним роком все більш популярним стає відпочинок у сільських садибах. Сільський туризм дає унікальну для сучасних городян можливість долучитися до іншої культури, дізнатися на власному досвіді, що таке сільське життя, сільська праця в полі на ріллі, на сінокосі, в городі, у дворі і на фермі, на власні очі побачити життя і побут сучасного поліського села.

В 1936 році польська фотограф Софія Хоментовська здійснила кілька експедицій по Пінському та Волинському Поліссях. Під час своїх подорожей по нашому краю вона зробила сотні світлин місцевого населення та природи Полісся.

Сьогодні її колекція зберігається в Фундації археології фотографії в Варшаві. Усі свої унікальні кадри із північних районів нашої області, Хоментовська робила за допомогою фотоапарата марки Leica ІІ. Роботи Хоментовської не раз виставлялись поза межами Польщі, вона входить в десятку кращих фотографів Польщі періоду міжвоєння.




ФОТО - Fundacji Archeologia Fotografii

ТЕКСТ - Тетяна Яцечко-Блаженко


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поліська Амазонка на фото 1936 року
02 вересень, 2017, 21:49