Велопохід заповідною зоною на Волині: фото мальовничих краєвидів

Велопохід заповідною зоною на Волині: фото мальовничих краєвидів
Працівники національного природного парку «Цуманська пуща» 30 серпня здійснили робочий виїзд у район водосховища на р. Путилівка та с. Мочулки.

Про це інформує прес-служба НПП «Цуманська пуща».

Працівники їхали від залізничної станції Ветеранів до с. Мочулки і назад на велосипедах, подолали близько 25 км. До походу долучилися Савчук Павло, Грицюк Юлія, Рудік Максим, Нечипорук Максим та Терешкович Микола.

Цього разу продовжили роботу з обстеження, оцінки рекреаційного потенціалу та огляду потенційних місць екологічних стежок.

Місце обстеження - лівий берег р. Путилівки, в тому числі екологічна стежка поряд з санаторієм «Пролісок» (створена у 2013 р.). Під час виїзду здійснювалось gps-маркування маршруту, рекреаційних стоянок та точок спостереження за птахами.

Ця територія Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» входить до Степанського курортного району, який характеризується наявністю значних площ хвойних, березових та дубових насаджень.

Працівники зробили висновок, що ця ділянка має мальовничий ландшафт; у період гніздування та міграції можна спостерігати багато видів птахів; ростуть декілька десятків цікавих видів дерев, у тому числі плюсові дерева, які є об'єктами постійної лісонасіннєвої бази; проживають декілька видів рослин та тварин занесених до Червоної книги України; наявні еколого-освітні стенди; ділянка розташована поблизу санаторіїв «Пролісок» та «Червона Калина»; поблизу розташована комплексна пам'ятка природи загальнодержавного значення Горинські Крутосхили; поруч джерело мінеральної води в с. Грем'яче; ці чинники роблять цю територію дуже привабливою для рекреації та екологічної освіти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже б хотілося. щоб люди так і їздили велосипедами в таку красу. поменше машин там і бензопил
Відповісти
Останні новини
Велопохід заповідною зоною на Волині: фото мальовничих краєвидів
01 вересень, 2017, 15:55