Луцьк втрачає мільйони через несплату за комунальну ділянку, ‒ депутат

Луцьк втрачає мільйони через несплату за комунальну ділянку, ‒ депутат
Депутат Микола Федік каже, що гаражний кооператив «Сигма», який просить у міськради понад 5 гектарів землі, не сплачує у міський бюджет жодних коштів. Тож, міська казна зазнає «мільйонних збитків».

Про це йшлося під час засідання сесії 1 вересня.

Депутат Микола Федік зауважив, що у порядку денному є питання «Про надання ОК ГК «Сигма» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування гаражного кооперативу на вулиці Єршова, 6».

Обранець громади зауважив, що рішенням депутати можуть надати кооперативу понад 5 гектарів землі. Ділянка знаходиться у комунальній власності, проте міський бюджет не отримує жодної копійки за користування землею.

Органи Державної фіскальної служби на запит депутат також надали інформацію, що не отримували від «Сигми» жодних платежів. «Місто втрачає мільйони, а ніхто нічого не робить», ‒ зауважив Федік.

Він наголосив, що гаражний кооператив спокійно здійснює свою діяльність та заробляє. Тому кошти треба повернути в міський бюджет, для цього Федік попросив прокуратуру «взятися» за це питання.

Натомість представник прокуратури повідомив, що нині відомство не здійснює функцій загального нагляду. Голова земельної комісії Євген Ткачук розповів, що власник «Сигми» приходив на засідання земельної комісії та запевнив, що надалі справно сплачуватиме кошти. Тому варто «повірити та підтримати».

Зрештою, до розгляду питання депутати повернуться згодом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк втрачає мільйони через несплату за комунальну ділянку, ‒ депутат
01 вересень, 2017, 20:27