На Грушевського у Києві змили графіті часів Революції Гідності

На Грушевського у Києві змили графіті часів Революції Гідності


Графіті патріотичного змісту, які були нанесені під час Революції гідності на фасаді магазину у центрі столиці, зникли.

Керівник меблевої крамниці на вулиці Грушевського у коментарях у соцмережі написав, що ці малюнки є «типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби». І запевнив, що до зникнення зображень не причетний, – повідомляє 5 канал.

В українському Інституті національної пам'яті твердять, що ці графіті є пам'яткою історії. Тому готують заяву до поліції.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко назвав стертя малюнків актом вандалізму, за який передбачена кримінальна відповідальність.

«В 2014 році Міністерством культури було видано наказ, яким занесено місця боїв Революції Гідності до реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятка місцевого значення. Власне ці графіті, які розташовані на місцях боїв, на вулиці Грушевського, так само низка інших об'єктів, які там розташовані, вони так само є складовою пам'ятки місцевого значення. Тут вже вступає в дію норма кримінального кодексу, який каже про те, що якщо якась особа пошкоджує чи знищує об'єкт культурної спадщини, то така особа мусить нести кримінальну відповідальність», – заявив начальник відділу правового забезпечення Українського інституту національної пам'яті Сергій Рябенко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
недопалені шини, гівно і сморід - частина наційональної ганьби!
Відповісти
А то активісти і громадські діячі засумували без активної життєвої позиції. Треба ж проти чогось виступати. Корупцію вже перемогли, тарифи ще на підході. А тут таке поле діяльності, ще й за це нічого не буде. Вперед, до боротьби.
Відповісти
Останні новини
На Грушевського у Києві змили графіті часів Революції Гідності
03 вересень, 2017, 19:20