В Одесі сталася масова бійка через будинок-стіну

В Одесі сталася масова бійка через будинок-стіну
В Одесі акція проти будівництва біля знаменитого будинку-стіни в Воронцовському провулку переросла у сутички з правоохоронцями.

Про це повідомляє Думская.

Патріоти спочатку мирно збирали підписи про зупинку будівництва особняка поблизу пам'ятника архітектури, а опісля відправилися громити будівництво.

Їм протистояли близько сотні поліцейських. З боєм і бійками, в ході яких використовувався сльозогінний газ і кийки, близько 50 активістів вдалося прорватися на об'єкт.

Захисники «будинку-стіни» вже розібрали паркан і демонтували другий поверх особняка. Поліція не перешкоджала тим, хто пройшов крізь кордон, однак нових бажаючих не пускала.

В ході демонтажу на одного з патріотів впала з будівництва цегла і влучила у голову - його забрала швидка.

Нагадаємо, за власників особняка у «будинку-стіни» заступився мер Труханів. Він вважає, що немає ніяких законних підстав заважати забудовникові реалізовувати проект з будівництва будинку, так як для цього у нього є всі необхідні документи.

За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за статтями 296 і 194 КК - хуліганство та умисне знищення майна громадян. Про це повідомив радник начальника одеської поліції Руслан Форостяк.

«Поліція не змогла вдатися до рішучих дій за допомогою сили, з огляду на велику кількість в натовпі жінок, літніх людей і цивільних осіб з числа місцевих жителів. Поліція змушена була оточити місце події для того, щоб запобігти можливому пораненню громадян. Незважаючи на ці заходи, двоє людей з числа активістів постраждали. Їм надали медичну допомогу. За фактом подій відкрито провадження за статтею 296 і 194 УК », - зазначив Форостяк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.