Тиском нічого не доб’ються, ‒ Гунчик про «проблемну» школу

Тиском нічого не доб’ються, ‒ Гунчик про «проблемну» школу
Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик розкритикував методи громади села Стобихівка Камінь-Каширського району, які висунули ультиматум – або будуйте школу, або діти1 вересня не йдуть до школи. Зрештою, школярі так і залишилися без свята на День знань.

Про це він розповів під час оперативної наради 4 вересня.

Губернатор пригадав, як їздив в Осівці на будівництво школи і там зустрівся із сільським головою та директором школи у Стобихівці. Ті звернулися з ультиматумом: якщо не почнуть будівництво школи, то вони не почнуть навчальний рік.

«Розмова була досить-таки жорстка», ‒ зауважив Гунчик. Він проінформував , що нині в області ‒ 32 об’єкти, які потребують термінового втручання, зокрема ремонту або ж будівництва. Вартість зведення 1 школи ‒ 35-55 млн грн, а кошти, якими регіон оперує, разом із коштами з державного бюджету, – лише 230 млн гривень. Наразі будується ще 3 навчальні закладі, проте їх ще треба дофінансувати на 170 млн гривень. До слова, найбільше уваги у 2014-16 роках будівництву шкіл та садочків приділяли саме у Камінь-Каширському районі, ‒ переконує Гунчик.

Він зауважив, що йому абсолютно не сподобалася дискусія. За його словами, дії громади, можливо, навіть «відсунули» вирішення питання, яке вони намагалися добитися. Голова ОДА висловив невдоволення, що сільський голова приїхав непоголеним, а директор не відповів на низку питань. «Сільському голові рекомендую зранку голитися, бо таке враження, що виліз з кущів», ‒ сказав Гунчик.

Голова ОДА акцентував увагу, що наступного року плануватимуть зведення 4-ох навчальних закладів в області. Та їх список затвердить сесія обласної ради після подання губернатора. Проте першочергово будуватимуть школи там, де ситуація критична.

Водночас Гунчик розкритикував низку громад. Мовляв, у деяких селах стоять молитовні доми за десятки мільйонів, а школи або руйнуються, або їх взагалі немає. Тому він закликав громади бути активнішими.

«Чи ми тільки звикли державі простягати руку і казати «дай!?» ‒ спитав губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинських ПТУ – недобір
04 вересень, 2017, 10:27
Тиском нічого не доб’ються, ‒ Гунчик про «проблемну» школу
04 вересень, 2017, 10:07