Україна отримала запит на екстрадицію Саакашвілі

Україна отримала запит на екстрадицію Саакашвілі
Міністерство юстиції пересилає отриманий від Грузії запит на розшук, взяття під варту та екстрадицію екс-губернатора Одеської області, колишнього грузинського президента Михайла Саакашвілі до Генеральної прокуратури України для проведення екстрадиційної перевірки.

Про це сьогодні повідомив заступник Міністра юстиції Сергій Петухов.

"Він також поінформував присутніх про те, що у відповідності кримінально-процесуального законодавства Міністерство юстиції пересилає отриманий від грузинської сторони запит і супровідні документи у обсязі 94 сторінок до Генеральної прокуратури України для проведення екстрадиційної перевірки", - йдеться у повідомленні Мін'юсту.

За словами Петухова, Саакашвілі виступає в якості обвинуваченого у 4 кримінальних провадженнях. У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук.

"Головна прокуратура Грузії у своєму запиті надала гарантію Генеральній прокуратурі України, що цей запит не має на меті переслідування особи за політичними мотивами, що особу не буде притягнуто до відповідальності за вчинення злочинів, не передбачених запитом, що особу не буде видано третій державі без згоди України, а також що відносно до запитуваної особи буде дотримане законодавство Грузії та передбачені міжнародними договорами права та свободи людини", - сказав Петухов.

Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу Саакашвілі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна отримала запит на екстрадицію Саакашвілі
05 вересень, 2017, 15:06