У Греції викрадено шедевр пензля Пікассо

У Греції викрадено шедевр пензля Пікассо
Невідомі злодії викрали в понеділок, 9 січня три картини з найбільшого грецького музею образотворчого мистецтва - Національної галереї в Афінах – вартість поцуплених шедеврів оцінюють у сотню мільйонів доларів.

Про це інформує Gazeta.ua.

Як повідомляє грецька поліція, серед викрадених картин - полотно Пабло Пікассо, подароване майстром грецькому народу в 1949 році. Картина, розміром 56 на 40 сантиметрів, створена в 1939 році. Воно зображує в абстрактній манері голову жінки.

Інша викрадена картина належить пензлю нідерландського художника Піта Мондріана, одного з основоположників абстрактного живопису. На викраденій картині, написаній у 1905 році, зображено млин біля річки.

Третя вкрадена робота – графічна. Належить італійському художнику XVII століття Гульєльмо Каччіа на прізвисько Монкальво і зображує святого Дієго з Алькали.

Слідство встановило, що невідомі увечері в неділю спробували відключити сигналізацію найбільшого художнього музею Греції і зламали балконні двері. Сирена все ж спрацювала, але охорона, обійшовши приміщення, не помітила ознак злому і відключила сигналізацію.

Після цього сигналізація спрацьовувала ще кілька разів, але охорона не відзначала ніяких ознак проникнення в будинок, тому у сторожів виникло враження, що сигналізація не в порядку.

Під ранок в понеділок грабіжники проникли на територію галереї через вже відкриті балконні двері. При цьому спрацював датчик руху, і грабіжник чи грабіжники поспішили зникнути. Тікаючи з трьома викраденими роботами, вони залишили на підлозі ще одну цінну картину Мондріана.

Грецька поліція повідомила Інтерпол про зникнення картин і проводить масштабну операцію в спробі зловити злочинців по гарячих слідах.

Основу експозиції Національної галереї складають картини грецьких художників XIX і XX століття. Щойно там завершилася виставка робіт, у тому числі знаменитих європейських художників Рембрандта і Дюрера.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Греції викрадено шедевр пензля Пікассо
10 січень, 2012, 17:06