До Києва з'їхались тисячі автівок на єврономерах: влаштували акцію протесту

До Києва з'їхались тисячі автівок на єврономерах: влаштували  акцію протесту
Заблокований Київ: середмістя столиці зранку, 6 вересня, заповнили машини з іноземною реєстрацією - вони приїхали на акцію протесту під Верховною Радою.

Організатори обіцяли не менше ста тисяч учасників з усієї України. З'їжджатися вони почали ще звечора, - пише ТСН.

Зазначається, що до столиці приїхали понад чотири тисячі таких автомобілів з семи регіонів України.

Вони вимагають від влади переглянути закон і дозволити їм вільно їздити на машинах з іноземними номерами протягом року  за помірну плату. Наразі автомобілям  на єврономерах дозволено перебувати на території держави не більше пяти днів. В іншому разі машину необхідно офіційно реєструвати і сплатити ввізне мито, акцизний податок та ПДВ.

Інший вихід - зареєструвати машину на іноземну компанію. Сьогодні в Україні нараховується понад 2,5 мільйона авто з єврономерами. Автодистриб'ютори вбачають у цьому порушення закону. Крім того, такі водії не несуть жодної відповідальності під час ДТП, бо насправді не є офіційними власниками авто: можуть покинути місце автозлочину і відшукати їх фізично майже не можливо.

Натомість власники авто з єврономерами запевняють - вони готові офіційно переєреструвати свої машини. Але за помірну плату. Наразі це є їхньою головною вимогою до  влади. Протестувальки зауважують, що така плата має визначатися в процентному співвідношенні до вартості автомобіля. В будь-якому разі ця ціна не повинна перевищувати 500 євро, вважають активісти.

Поки сторони шукають варіанти виходу, популярність машин з іноземними номерами в Україні стрімко зростає. В столиці вже навіть зявився невеличкий базар, де продають іномарки з литовськими номерами. Подейкують, такі авто тут коштують дешевше, ніж такі самі з українськими номерами.

Раніше у Держфіскальній службі попередили, що усі водії, які їздять в автівках на європейських номерах понад встановлений законом термін, платитимуть багатотисячні штрафи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую!
Відповісти
Підтримую!
Відповісти
якщо ми так рвемося в європу, то зробіть, будь ласка, ці авто доступними. і хай мовчать ті хто зараз кричатиме що це не справедливо по відношенню до водіїв які розмитнили машини. якщо притримуватись такої теорії то змін на краще нам годі чекати...
Відповісти
Поки Ви їздите на дешевих ЯКІСНИХ європейських автівках, десь сумує синок депутата-олігарха якому не вистачає на новеньку беху.
Відповісти
Підтримую!!!
Відповісти
Останні новини
До Києва з'їхались тисячі автівок на єврономерах: влаштували акцію протесту
06 вересень, 2017, 09:02