Український тато приймає пологи на дому. ВІДЕО

Український тато приймає пологи на дому. ВІДЕО
У родині Красовських на Черкащині чотирьох із п'яти немовлят прийняв на світ тато, а не лікар.

Сьогодні все частіше українські батьки оминають пологові будинки і покладаються лише на власні сили, пише ТСН.

Мотивація народження дитини без втручання лікарів у цій родині проста. Мовляв, коли думали про дитину, то були удвох і ще - Бог. Тому вдвох і з Богом, то треба і народжувати. Лише найстарша дитина у цій сім'ї народилася у пологовому будинку. Після цього батьки вирішили, що поява дитини - надто сакральний процес, аби в нього втручалися сторонні. Проте медики кажуть, що така родина - це виняток, адже усі дітки вдома народилися здоровими.

Лікар-гінеколог Сергій Бакшеев переконаний, що медична допомога таки потрібна, адже можливі різноманітні ускладнення, кровотечі і дитина може померти, тому потрібна швидка допомога лікарів. Від допомоги медиків в Україні сьогодні відмовляється близько тисячі сімей щороку. Хоча точної цифри ніхто не знає. Так само ніхто не рахує і кількість смертей після пологів удома. Рідко коли вдається знайти і винних.

Наприклад, рік тому подружня пара з Броварів через інтернет запросила жінку допомогти приймати пологи вдома. Дитина померла. Міліція порушила кримінальну справу. Але провину так і не довели. Горе-повитуха й досі зі свого сайту запрошує батьків скористатися її послугами. Тим, хто таки відмовляється від фахової допомоги, радять хоча б повідомити дільничного лікаря про своє рішення.

Гінекологи додають, що через пологи удома складно буде довести, що це - саме ваша дитина. У випадку народження дітей удома варто викликати лікаря і зафіксувати факт народження дитини. Цю процедуру радять зробити упродовж місяця, інакше підтверджувати, що це саме ваша дитина, доведеться вже у суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.