Волинський опер купив квартиру в новобудові зі знижкою в 40%

Волинський опер купив квартиру в новобудові зі знижкою в 40%
Оперуповноважений управління карного розшуку волинської поліції, син високопосадовця Державної міграційної служби Вадим Войцешук придбав двокімнатну квартиру в луцькій новобудові за понад 547 тисяч гривень.

Квартири в такому будинку коштують приблизно на 40% дорожче, - пише Юрій Горбач на шпальтах Четвертої влади.

Журналісти зацікавилися, звідки півмільйона в опера, який отримує близько 7 тисяч в місяць. Цю інформацію Вадим Войцешук вказав у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані, опублікованому на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції.

28-річний поліцейський Вадим Войцешук проживає разом із батьками Іваном та Людмилою. Про це він вказав у своїй декларації про майно і доходи за 2016 рік.

За 2015 рік Вадим Войцешук задекларував 53 тисячі 615 гривень зарплати, у 2016-му – 90 тисяч 362 гривні. Це в середньому по 7 тисяч гривень на місяць.

З такою зарплатнею Вадим Войцешук у серпні цього року зареєстрував право власності на двокімнатну квартиру площею 84,2 кв. м. у новобудові на вулиці Липинського, 9 в обласному центрі.

Гроші в будівництво помешкання поліцейський вирішив вкласти торік, оскільки саме в березні 2016 року укладений договір про інвестування в будівництво.

Вартість житла – 547,3 тисячі гривень, а це близько 6,5 тисячі гривень за кадратний метр. Наразі, як і рік тому, таких цін на житлову нерухомість у Луцьку немає.

Як повідомили у відділі продажу квартир ПАТ«Луцьксантехмонтаж №536», наразі в продажі є квартири у сусідньому будинку на Липинського, 11 і вартість квадратного метра там сягає понад 10 тисяч гривень.

Звідки ж взялася така дешева ціна за квартиру для працівника правоохоронного органу, пояснила перший заступник генерального директора ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ірина Патлашинська.

«6 тисяч, такої ціни немає в Луцьку. Навіть у найдешевших і немісцевих забудовників. В цьому будинку були більші ціни на квартири, не можу сказати конкретно, але дорожче однозначно», – розповідає Патлашинська.

«Але дійсно, в нас ціна в договорі з цим покупцем вказана 6,5 тисяч гривень. Це квартира на 11-му поверсі. Це в нас були дворівневі квартири, потім ми проводили реконструкцію і їх розділяли з великогабаритних на дві квартири. Ця квартира здалася без стяжки і штукатурки крім того, це 11-й поверх – без газу, а з електроопаленням. Тому така ціна цієї квартири. Є всі чеки, договір, - зазначила вона.

Поліцейський Вадим Войцешук спочатку не хотів спілкуватися із журналістом: «Там в декларації все вказано, що я можу прокоментувати. Є відповідні органи, які будуть здійснювати перевірку, зверніться до них за коментарями. Більше коментарів я давати не можу».

Але потім все ж пояснив звідки в нього кошти на квартиру: «Мені купили батьки цю квартиру. Так як я один син в сім`ї, вони могли собі це дозволити. Мої батьки збирали все життя гроші і більш детальніші коментарі можуть дати органи, які проводитимуть перевірку».

У батьків Вадима Войцешука немає бізнесу, але рівень задекларованих заробітків теоретично достатній для такого подарунка.



Батько поліцейського Іван Войцешук вже кілька років працює в керівництві управління Державної міграційної служби у Волинській області.

Донедавна він був заступником начальника і виконував обов`язки начальника управління. Нещодавно ж його остаточно призначили начальником управління ДМС в області.

Матір – Людмила Войцешук працює юрисконсультом на ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», який належить структурам президента Петра Порошенка та його бізнес-партнерам.

У 2015-му батьки Вадима Войцешука задекларували трохи більше 344 тисяч гривень доходу. З них понад 132 тисячі гривень – зарплата Івана Войцешука та понад 77 тисяч – зарплата Людмили Войцешук.

Крім цього вказано 13 тисяч гривень пенсії та 1581 гривню індексації до пенсії і 120 тисяч гривень від продажу рухомого майна.

У 2016 році Іван Войцешук отримав 261,3 тисячі гривень зарплати, а його дружина – 93,3 тисячі гривень.

Серед майна сім`я Войцешуків за 2016 рік декларувала дві земельні ділянки площами 1,62 га та 0,53 га у селі Печихвости Горохівського району, квартиру в Луцьку площею 48,2 кв. м. та два луцькі гаражі площами 30,3 і 39,2 кв. м.

Жодного транспорту в декларації немає. На рахунках у банках керівник ДМС Волині вказав 170 тисяч 712 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: квартира
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кожен мєнт має бути бомжом і жити на вокзалі
Відповісти
все правильно! потрібно заставити всіх дерслужбовців відповідати за кожну копійку, а то привикли красти і красти мразота
Відповісти
Так ту я дивлюст ніхто нічого не приховував, дійсно чесно куплена квартира. А чому журналісти не висвітлюють свої доходи??
Відповісти
Зовсім ніхто нічого не приховав,а новеньку Ауді(якої немає в декларації) то мабуть бабуся дає, щоб онук з сином покатались!!!
Відповісти
Останні новини
Волинський опер купив квартиру в новобудові зі знижкою в 40%
06 вересень, 2017, 22:27