Більше тисячі першокурсників посвятили у студенти СНУ. ФОТО

Більше тисячі першокурсників посвятили у студенти СНУ. ФОТО
У Східноєвропейському національному університеті відбулась традиційна посвята студентів-першокурсників. Під вітальні слова та настанови до лав університету прийняли 1715 студентів.

Урочистий захід відбувся у суботу, 9 вересня. Розпочалось дійство біля головного корпуса СНУ. До першокурсників із вітальним словом звернувся ректор університету Ігор Коцан. Опісля цього митрополит Луцький і Волинський Михаїл помолився за студентів та освятив їх.

Студенти поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а також де стенду «Загинули за єдність України». Після цього, під супровід оркестру, колона, на чолі якої були Коцан, Михаїл, народний депутат Сергій Мартиняк, голова ОДА Володимир Гунчик, заступник голови облради Роман Карпюк, вирушила до університетського стадіону «Спортивне ядро». Колона студентів урочисто пройшла вулицями Волі та Винниченка.

На стадіоні зібрались близькі та родичі студентів, друзі та викладачі. Студентка першого курсу Факультету філології та журналістики Ірина Загорська виголосила текст студентської присяги. Першокурсники дали обітницю бути гідними студентами університету, сумлінно виконувати свої обов’язки та шанувати викладачів.













Ректор університету Ігор Коцан привітав першокурсників.

«Вітаю вас і початком нового навчального року в нашому університеті. Хочу сказати першокурсникам, що добрим знаком є те, що ви почали рік із дією безвізового режиму з Європейським союзом. Наш університет вже багато років назад обрав європейський вектор розвитку. В нашому університеті навчання відбувається за європейськими традиціями. Випускники нашого університету отримують дипломи європейському зразка, ви можете працевлаштуватись і диплом буде дійсним у всіх країнах Європейського союзу», - зазначив Ігор Коцан.

Також до студентів звернувся викладач СНУ, учасник АТО Тарас Літковець.



«В житті кожної людини є такі події, що запам’ятовуються на все життя. Цей день ви запам’ятаєте, адже ви стаєте справжніми студентами одного з кращих вузів України. Сьогодні не тільки День знань, але й День краси, молоді та спорту. І вся краса зараз зібралась тут, на стадіоні СНУ», - зазначив Тарас Літковець.

Він попросив їх приділяти увагу усім предметам під час навчання.

«Коли свого часу я був студентом, в нас була військова кафедра, ми несерйозно відносились до вивчення військової дисципліни. Воювати тоді ми точно не планували. Через роки доводилось втілювати це у життя. Те, що ми вчили на військовій кафедрі, то мені потім довелось керувати військовими підрозділами», - додав він.









Також першокурсників привітав голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

«Велика відповідальність вчитись в одному з найкращих вузів нашої країни. З сьогоднішнього дня ви берете на себе зовсім інші обов’язки. Своїми знаннями ви через деякий час маєте поповнити когорту тих, хто ставить перед собою величезну мету розбудувати нашу країну», - зазначив Володимир Гунчик.



«Бажаю вам, щоб всі ваші роки навчання були такими піднесеними, теплими та сонячними, як сьогоднішній день. Я впевнений, що ви не захочете навчатись закордоном, а будете будувати сильну європейську країну. Будувати таку країну, куди будуть їхати з усього світу. Де ми будемо показувати нові всесвітні стандарти і навчання, матеріального достатку та міжлюдських відносин», - звернувся до першокурсників заступник міністра освіти та науки України Роман Греба.



Ігор Коцан нагородив найкращих студентів першого курсу, котрі здали ЗНО на 200 балів.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Театр абсурду...
Відповісти
Виправте на Ірина Загорська, будь ласка!
Відповісти
Палицю звільнили х голови наглядової ради і вибрали Мартиняка? Нічого собі, може, хоч Сергій поможе, бо той петрович на все забив
Відповісти
Останні новини
Більше тисячі першокурсників посвятили у студенти СНУ. ФОТО
09 вересень, 2017, 16:39