Яким міг бути луцький ЦУМ. ФОТО

Яким міг бути луцький ЦУМ. ФОТО
Луцький ЦУМ вже збудували і відкрили, але перед початком реконструкції були різні варіанти, яким він міг бути.

Зображення різних ЦУМів розміщені на сайтах проектувальників.

Інститут проектування "Комфортбуд" ще має сторінку, де зібрані кілька пропозицій різних авторів щодо вигляду універмагу в Луцьку.

Над проектами працювали Богдан Гой, Віталій Козлов, Тарас Стахів, Наталя Зеленчук.

Ще кілька зображень міститься на сайті проектного бюро «СІМ».

Обидві проектні організації - зі Львова.

Нагадаємо, ЦУМ після реконструкції відкрили 30 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦУМ, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На щастя, з-поміж усіх варіантів нинішній ЦУМ - найкращий!
Відповісти
Найкращий і перспективніший по площі це 3,4,5 знизу!
Відповісти
2 Zh
Ага, на щастя ка київський вокзал схожий, з підземкою (Сільпо)
Відповісти
це на одному фото видно, що Луцьк мав стати Нью-Дубаї? ото висотка нагадує Арабські емірати! і це в аншому провінційному селі! оце було б сміху!
Відповісти
в провенційному селі ви живете!жителі Луцька живуть в місті яке мае славну історію.
Відповісти
А що це за пам’ятник на передостанній фотці?
Відповісти
Це "реконструйована" Леся. А проекти від сінагоги до куба всі нездалі. Але, що ще зробиш за допомогою сухих мізків і лінійки.
Відповісти
чтобы то ещё спалить??? Вы не вкурсе что там с Лучеськом???
Відповісти
Ото пераспектива! Ну ти даешь... А взагалі доля правди є. Тільки ще б тільки думали не тільки як спалити , це вже нормально виходить_без жертв, а якби ще після їх архітектури ми лучанами ще звались...
Відповісти
Нинішній ЦУМ є кращим ніж був раніше. Хоча варто було б передбачити і великий паркінг. Бо у наших "європейських" умовах до торгового центру неможливо під"їхати (з одного боку - на парковку не повернеш бо знак, з іншого - через велику кількість авто навіть "вертикально" не запаркуєшся)
Відповісти
торгово-офісний центер кращий варіант ніж нинішній
Відповісти
Мне понравился вариант где угловая башенка с часами. Он такой европейский, уютный, не заносчивый. Выглядит как городская ратуша, перед которой большая площадь, все в европейских традициях. А этот помпезный, громоздкий. Да, это лучше чем было, но нет предела совершенству.
Відповісти
архітектор збудованого цуму і з вежею - той самий. він казав, що йому також більше подобається з вежею в даному місці. але слово за замовником...
Відповісти
А Ваше мнение?
Відповісти
важко сказати. напевно також з вежею, але тоді кольори будівлі зробити тепліші. бо ті, що на зображенні, холоднуваті і занадто офіційно-урядові.
Відповісти
А я считаю,что лучшим бы был вариант 5. Повторяю 5.
Відповісти
є проекти і кращі за теперішній ЦУМ
Відповісти
Полішуки!!! – ЦУМ це базар, а не заклад культури, і рівень інтелекту Вам не підніме з болота, якщо Ви туди ходите відпочивати і про його мелете уже цілий рік. Його вигляд це рівень інтелекту того хто за його платив і Вас оптом купив.
Відповісти
ВФЖ, на злодієві шапка горить !!!!!!! Ви когось називаєте полішуками, а самі виразом "...про його мелете...." чітко вказали хто Ви є. Тільки полішуки плутають займенники його і нього :))))
Відповісти
ТІХІЙ АРХІТЄКТУРНИЙ УЖОС!!!...
Відповісти
Підсумок: Власники помилились і вибрали не найкращий для Луцька проект! Потрібно терміново спалити ЦУМ і побудувати за кращим проектом!!!
Відповісти
На 100% згідна!
Відповісти
Деякі проекти ще можуть втілитися, приміром,замість деяких стареньких бібліотек, кінотеатрів чи поліклінік. Тільки хто це спонсорує?
"Буратіно" - жахливе за виглядом і за начинкою. Спаліть і переробіть!
Відповісти
Вот за такие призывы, потом ходит милиция и ай-пи адреса спрашивает. :))))))))))))))))))))))))
Відповісти
Лучанину - місто може колись і було "славне і з давньою історією", але його довели до ручки полішуки з провінційним менталітетом, і воно перетворилося на велике село!рівень інтелекту, культури і запитів переважної більшості населення Луцька - на рівні Варшавського базару і ТЦ Ювант!
Відповісти
Так Ювант теж пацан сказав і пацан побудував.
Відповісти
Останнiй варiант - скляний куб - найцiкавiший,
освiтлював би увесь центр.
Відповісти
мені також той паралелепіпед на другому місці після вежі. дуже виразний. але напевно не для того місця. його би десь на 33-му зробити серед коробок.
Відповісти
Як для будівлі, яка в собі містить шмоткі і 50 відсотків усілякого непотрібу - сойдьот! Ледве не впала як побачила проекти ультрамодних будівель призначених для мегаполісів, ви шо, куда нам таке...) Вони би навіть не вписались до навколишнього стилю сусідніх будівель.
Відповісти
Люди! Ви про що! Срані Волинські комсомольці за місяць вулиці міста від снігу очистити так і не змогли. А ви тут про високе та вічне.
Дощ пройде змиє бруд і сніг, а хто прийде і очистить Україну від того непотрібу що уже три-чотири десятиліття на нас наживається ?
Відповісти