Проблемна школа: волиняни поїхали на прийом до Міносвіти

Проблемна школа: волиняни поїхали на прийом до Міносвіти
Мешканці села Стобихівка Камінь-Каширського району, чиї діти 1 вересня не пішли до школи, створили ініціативну групу і поїхали на прийом в Міносвіти.

Про це пише газета "Полісся".
У цьому селі батьки не пустили дітей у школу. Причиною такого масового виступу став і аварійний стан приміщення школи, і те, що навіть у такому вигляді вона вже не вміщає всіх учнів.

Протестні настрої в Стобихівці не згасають, навпаки, набувають нових обертів. Минулотижневі переговори представників влади і громади села виявились безрезультатними.

Станом на вчорашній ранок у класах місцевої школи і далі було порожньо. Батьки продовжують не пускати своїх дітей на навчання та вимагають побудови тут нового закладу освіти.

У неділю, ініціативна група батьків відправилася до Києва, аби викласти своє бачення ситуації міністру освіти Лілії Гриневич.

У четвер, 7 вересня, звернення було зареєстроване в Міністерстві, тож є надія, що на проблему стобихівців звернуть увагу.

Над врегулюванням конфлікту продовжують працювати і на місцевому рівні. У понеділок керівник районного відділу освіти Віктор Пась вкотре побував у Стобихівці, де зустрічався з представниками батьківського колективу, дирекцією.

Позиція головного освітянина з Камінь-Каширського району залишається незмінною – потреба в новій школі є, але вирішувати дане питання слід конструктивно, не робити заручниками дітей, які через протест не здобувають знання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проблемна школа: волиняни поїхали на прийом до Міносвіти
12 вересень, 2017, 11:18