В інтернеті з’явився «народний хіт» дуету «Світязь» і Тетяни Ціхоцької. ВІДЕО

В інтернеті з’явився «народний хіт» дуету «Світязь» і Тетяни Ціхоцької. ВІДЕО
Запис української народної пісні «Повій, вітре…», яку дует «Світязь» та Тетяна Ціхоцька вживу виконали на концерті ще у 2006 році, нарешті у завершеному вигляді з’явився в інтернеті.

Цей музичний номер у виконанні Тетяни Ціхоцької та дуету «Світязь» підготували спеціально до різдвяного шоу «Коляда з Тетяною Ціхоцькою», в якому Дмитро Гершензон і Анатолій Говорадло - брали участь у якості гостей програми.

Тоді, у 2006-му році, під час концерту і записали пісню. Але видати його окремо – як стверджує автор аранжування Дмитро Гершензон - якось «не доходили руки». Матеріал потребував студійної обробки, адже запис зберігся у «розібраному» вигляді – голоси, музичний супровід, відео – усе на окремих доріжках.



Після показу у січні 2006-го усього концерту в ефірі «Волинського телебачення» запис «ліг на полицю».

Минув час, і музикант, аранжувальник Дмитро Гершензон взявся допрацювати і таки оприлюднити зроблене сім років тому. І знову – майже до Різдва – пісня з’явилася в ефірі. Можна сказати це – «майже прем’єра», тепер і в ефірі київських радіостанцій (сподіваємось, волинських – також), і в мережі інтернет зазвучить українська народна пісня «Повій, вітре, на Вкраїну» у виконанні Анатолія Говорадла, Дмитра Гершензона і Тетяни Ціхоцької, каже директор продюсерської групи «Тандем» Дмитро Ураєв.

«Пісня кілька разів виконувалась нашим імпровізованим тріо під час спільних виступів і завжди сприймалась слухачами із захопленням – це, напевно й підштовхнуло аранжувальника Дмитра Гершензона до відродження давнього запису. Приємно, що саме українська пісня привернула увагу слухачів. Напевно, секрет в професійності - і виконавців, і аранжувальника», каже Тетяна Ціхоцька.

Довідка

Пісня «Повій вітре» хоч і називається народною, все ж має авторів. Цей романс створений на вірші українського поета ХІХ століття Степана Руданського, музика – української композиторки Людмили Олександрової. Олександрова – автор ще одного відомого романсу «Дивлюсь я на небо».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чудове виконання!
Відповісти
Прекрасно!
Відповісти
Браво! Як свіжий подих вітру чи ковток джерельної води. Як таке можна було покласти на полицю?
Відповісти
Останні новини
В інтернеті з’явився «народний хіт» дуету «Світязь» і Тетяни Ціхоцької. ВІДЕО
17 грудень, 2012, 13:05