На Волині - блокпости на кордоні з Білоруссю та військові навчання. ВІДЕО

На Волині - блокпости на кордоні з Білоруссю та військові навчання. ВІДЕО
На початку вересня на базі 123-го загону територіальної оборони відбувалися чергові щоквартальні навчання загонів тероборони.

Нині батальйони посилено охороняють автошляхи у напрямку Республіки Білорусь через спільні навчання російських та білоруських військових «Захід-2017», що відбуватимуться з 14 до 20 вересня поблизу українсько-білоруського кордону - пише Громадське.Волинь.

Триденне навчаня цього разу пройшло близько 300 чоловіків із Маневицького району. Це як цивільні, так і колишні колишній військові, учасники АТО. Були навчання із військового злагодження, навчання поводження із бойовою зброєю, курси тактичної медицини.

Подібні навчання вже відбувалися у інших районах Волинської області. Тренерами вчергове виступили представники громадських формувань з охорони громадського порядку «БУГ» та «Самооборона Волині» й Луцького загону територіальної оборони. Сам процес навчань організовують районні військкомати та районні державні адміністрації із залучення вище вказаних громадських формувань.



Такі посилені навчання розпочалися у 2017-му році. Також вони пов’язані із посиленням оборони у областях України, які межують із Білоруссю. Адже 14 вересня по той бік кордону будуть розпочаті спільні навчання білоруських та російських військових під назвою «Захід-2017», які анонсував президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Натомість президент України Петро Порошенко висловив думку, що спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017» несуть можливу загрозу в тому числі для територіальної цілісності України.

Нині уже сьогодні, 13 вересня, на автошляхах до Білорусі сформовані підрозділи та встановлені блокпости за участі загонів територіальної оборони. Про це повідомив керівник ГФ «БУГ» Олександр Харківський.



Додамо також, що прес-служба оперативного командування «ЗАХІД» повідомляє про початок проведення планових військових навчань з військовими частинами та підрозділами оперативного командування «Захід».

Під час проведення навчань планується здійснення переміщення військової техніки як вдень та і в темну пору доби, розгортання військових таборів поза межами населених пунктів та відпрацювання навчальних завдань особовим складом в:

Любомильському, Камінь-Каширському, Ратнівському, Старовижівському, Шацькому, Любомильському, Ковельському, Маневицькому районах Волинської області;

Сарненському, Володимирецькому, Дубровицькому, Рокитнівському та Зарічнянському районах Рівненської області;

Олевському, Овруцькому, Ємільчинському, Лугинському, Народицькому, Коростенському, Малинському районах Житомирської області.

Командування оперативного командування «Захід» звертається до місцевого населення з проханням з розумінням поставитися до обмежень або незручностей, які можуть спричинити практичні дії підрозділів ЗС України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині - блокпости на кордоні з Білоруссю та військові навчання. ВІДЕО
14 вересень, 2017, 20:04