Виправдали водія автобуса «Брест-Ковель», який «привіз» труп на кордон

Виправдали водія автобуса «Брест-Ковель», який «привіз» труп на кордон
У Білорусі слідчі припинили попереднє розслідування у кримінальній справі про дорожньо-транспортну пригоду в Малоритському районі в травні нинішнього року.

Тоді під час огляду автобуса сполученням «Брест-Ковель» у білоруському пункті пропуску «Мокрани» прикордонники виявили труп чоловіка. Тіло застрягло між задньою віссю та днищем, - повідомляє Вісник і К.

Водій пояснив слідчим, що він їхав з увімкненим дальнім світлом і протитуманними фарами. Під'їжджаючи до пункту пропуску «Мокрани» побачив темний предмет на проїзній частині. На цій ділянці дороги не було освітлення, предмет не рухався, тому водій вирішив, що це пакет і проїхав над ним.

«Експертизи дозволили нам встановити правдивість показань водія. Сліди крові, тканини ми знайшли під автобусом, а лицьова і бічна частини автобуса не були пошкоджені... Травми на тілі потерпілого говорили про те, що він їх отримав лежачи. Крім того, огляд показав, що в крові потерпілого було 3,2 проміле алкоголю», - пояснив начальник управління Слідчого комітету по Брестській області Олександр Рахманов.

За висновками слідства, причиною ДТП стали дії пішохода, який у темну пору доби, будучи без світлоповертаючих елементів, в одязі темного кольору знаходився на проїжджій частині дороги поза пішохідним переходом. Він поставив своє життя і здоров'я під загрозу, створив перешкоду для руху автобуса. У зв'язку з цим досудове слідство у справі і кримінальне переслідування відносно водія припинені за відсутністю в його діях складу злочину.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виправдали водія автобуса «Брест-Ковель», який «привіз» труп на кордон
14 вересень, 2017, 22:38