Свято краси та жіночності «Волинська княжна»: фотозвіт від Павла Березюка

Свято краси та жіночності «Волинська княжна»: фотозвіт від Павла Березюка
Свято краси та жіночності Середньовіччя під назвою “Волинська княжна” розпочалося сьогодні на території Замку Любарта.

За словами організаторів, цьогоріч основною метою фестивалю є не лише історична реконструкція середньовічної доби, а насамперед презентація культурних надбань великої Волині, створення нового культурного простору між обласним центром та об'єднаними територіальними громадами, - повідомили у мерії Луцька. На Волині створено 20 об'єднаних громад. Представники Вишнівської, Литовежської, Княгининівської, Заборольської та Устилузької ОТГ сьогодні беруть участь у фестивалі.

Паралельно на території Луцького замку розпочався фестиваль молодого меду “Медовий спас”. Оскільки Україна є однією з перших країн світу з виробництва меду, з кожним роком бджільницво набирає обертів. А Волинська область здавна славиться різноманіттям сортів меду, які виготовляють бджолярі нашого краю. Сьогодні ж, окрім волинян, до Луцька завітали медівники з Львівської, Рівненської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.



В урочистому відкритті обох фестивалів взяли участь виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів.

Святковою ходою учасники фестивалю меду та волинські красуні у середньовічному вбранні у супроводі лицарів зайшли на територію Луцького замку.

Окрім традиційного конкурсу краси, на відвідувачів заходу чекають ярмарки, виставки, фотозони, майстер-класи від ремісників, концерти та смачні частування. Також у замку відбудеться лицарський турнір, театралізовані вистави та показ власних колекцій від відомих дизайнерів, конкурс для дівчат «Фея Луцького замку», в якому візьмуть участь дівчатка віком від 5 до 14 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такої бездарності в організації вже давно не бачів!!
Яка реконструкція середньовіччя, якщо фотозона з міньйонами?!
Та і хода з майдану була така, що ніхто і уваги не звернув на неї, тишком нишком купка людей пішла і ніхто з перехожих нічого не зрозумів.
А медовари там яким боком?
Таке відчуття, що організатори щось роблять, аби робити, намішали все на купу і ніякого толку з того не має.

Відповісти
ЛитовеЗька, а не литовежська!!!!!подивіться на банер і на текст написаний!!!!!http://decentralization.gov.ua/region/common/id/862
Відповісти
Останні новини
Свято краси та жіночності «Волинська княжна»: фотозвіт від Павла Березюка
16 вересень, 2017, 19:19