Профспілчани вимагають у міністра звільнити гендиректора «Волиньвугілля»

Профспілчани вимагають у міністра звільнити гендиректора «Волиньвугілля»
Члени незалежної профспілки гірників вимагають у міністра звільнити гендиректора «Волиньвугілля» Олександра Зоріна.

Відповідне подання було днями скероване міністру енергетики та вугільної промисловості України Насалику, - інформує прес-служба профспілки.

Причинами такої категоричності гірники називають кричуще ігнорування нинішнім керівництвом правил безпеки у шахтах, розкрадання вугілля та перешкоджання діяльності непідконтрольної йому профспілки.

Як пояснює позицію двох сотень гірників шахти “Бужанської” голова профспілкової організації “Незалежна” Богдан Макарчук, шахтарів “дістали” нелюдські умови праці.

Зокрема, у поданні йдеться про те, що “незважаючи на трагічні події на шахті «Степова», в лаві № 444 на шахті «Бужанська» і по сьогодні повністю ігноруються Правила безпеки у вугільних шахтах, зокрема в порушення частини 4 (ведення очисних робіт) розділу 5 (безпека гірничих робіт) :

(п.4) покрівля очисного забою незадовільна та не витримує жодної критики, контроль за її станом та щозмінне обстеження не проводяться, на сьогоднішній день лава обрушена, чим підприємству та державі вже завдані економічні збитки. Але в ці виробки і сьогодні О.Зорін посилає працювати шахтарів;

(п.5) у випадку зупинки робіт в очисній виробці на час понад добу ніякі заходи щодо запобігання обваленню покрівлі, її загазуванню чи затопленню не вживаються ;

(п.17) індивідуальне кріплення використовується різнотипне з характеристиками, що не відповідають гірничо-геологічним умовам залягання пластів ;

(п.18) біля очисного вибою відсутній будь-який запас індивідуального металевого кріплення, а в самому вибою цього кріплення ВТРИЧІ (!) менше від кількості згідно паспорту дільниці ;

(п.26) практично все металеве індивідуальне кріплення вибою протікає, питання заміни чи ремонту цього кріплення навіть не розглядаються.

І це тільки деякі моменти по лаві № 444. Такий перелік порушень правил безпеки по шахті нескінчений. Як стало відомо зі слів самого О.Зоріна, на шахті навіть відсутній план ліквідації аварії, який передбачає порятунок шахтарів підчас аварій. Абсолютна більшість саморятівників давно вичерпала свій термін експлуатації та фактично є непридатною для порятунку шахтарів у випадку аварії.”

На думку гірників така бездіяльність гендиректора Зоріна прямо загрожує життю та здоров’ю працівників. По даним фактам за відповідною заявою профспілки уже відкрите кримінальне провадження від 31.08.17р. № 42017031060000052.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Профспілчани вимагають у міністра звільнити гендиректора «Волиньвугілля»
17 вересень, 2017, 18:02