На Волинь суне «агресивний» грип

На Волинь суне «агресивний» грип
На Волині цього року прогнозують три штами грипу – H1N1 (Мічиган), H1N3 (Гонконг) та B(Брісбен). Вірус штаму H1N1 – новий для волинян, окрім того, збудник є значно агресивнішим, ніж «звичні» для волинян штами. В області на підсезон 2017 року очікують зростання захворюваності на 14%.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 18 вересня.

У підсезон 2016 року на Волині хворіли на грип 177 тисяч людей, 66% з яких – діти. Загалом перехворіли 17% населення області. Минулоріч щеплення отримали лише 1690 осіб, що становить 0,16%, тоді як рівень по Україні – 0,3%.

Водночас медики наголошують – вакцинація дешевша, ніж лікування, а щеплення допомагає запобігти складним випадкам та летальним випадкам. Збудник H1N1 (Мічиган ) є підтипом вірусу грипу А і новим для волинян, він більш агресивний, тому прогноз на підсезон несприятливий – захворіти можуть на 14% більше людей, ніж попереднього року.

Тож, із 2 жовтня розпочинають щотижневий моніторинг захворювання на території області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
привезла гемериканська посмітюха і новий грип, а не тільки "медичну рехворму"!
Відповісти
Не пудріть мозгов розумним людям. Це ми вже проходили за Юльки. Щеплення робіть масово собі і вашим діткам. А ми будемо їсти часник, яблучка, помідори і в Бога просити,щоб у нас був сильний імунінет.Уже відмили бабло за нікому непотрбні вакцину,яку дали задарма, а ви гроші відмили. Вже масово був полеміоліт,Його то не було, а скільки діток померло від цієї трутки і стали каліками.Не пройде ваша агітація,е пройде. Не видаляйте коменти,бо ви друкуєте те,що вам вигідно, за що заплатили.
Відповісти
Не допустіть підвищення цін щоб люди могли купувати необхідні продукти (овочі,фрукти, мясо, рибу)для підтримки імунітету.Будуть люди ситі то і грипу не буде.А не байдужа влада могла б забезпечити школярів фруктами тоді і пігулок не потрібно купувати.Коли людина недоїдає, недосипає,мерзне то ніякі вакцини не допоможуть,а скоріше вгроблять цю людину.
Відповісти
Останні новини
На Волинь суне «агресивний» грип
18 вересень, 2017, 10:01