Під Верховною Радою страйкують медики

Під Верховною Радою страйкують медики
Медики з усієї країни зібралися у центрі столиці на попереджувальну акцію протесту.

Головна вимога – виплатити заробітні плат, – пише 5 канал.

Як стало відомо, близько 8:30 на Майдані почали збиратися медики з різних регіонів країни – загалом прийшло кількасот людей, до тисячі. Організувала таку акцію профспілка медпрацівників України. Мітингарі пішою ходою рушили від Майдану Незалежності до Урядового кварталу.

Протестують вони проти низьких зарплат та їх затримок, примусових відправлень у неоплачувані відпустки, скорочення штатів, браку фінансування на медикаменти.

«Проблема – невиплата заробітної плати, недостатнє фінансування на медикаменти, немає бензину на обслуговування викликів, неможливо у селі обслужити людей», – каже учасниця акції Надія Сталіс.

Ще одна учасниця Ольга Бельгмега, зазначає: «У нас тільки на тому тижні виплатили повністю за липень місяць. За серпень немає зарплати, а вже вересень місяць, і має бути аванс».

А от у МОЗ кажуть, що людей на цю акцію приводять примусово. Там навіть обіцяють реагувати відповідним чином.

Додамо, що за інформацією МОЗ, станом на середину вересня заборгованість по зарплаті медикам становила близько 82 мільйонів гривень. У Профспілці називають дещо інакші цифри – понад 110 мільйонів.

За коментарем стосовно акції протесту журналісти «5 каналу» звернулись до Міністерства охорони здоров'я, однак там відповіли, що коментуватиме питання виключно Уляна Супрун. Нині ж вона у відпустці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР, медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.