Автомати та напади на блокпости: на Волині завершилися навчання тероборони

Автомати та напади на блокпости: на Волині завершилися навчання тероборони
У волинських лісах завершилися масштабні навчання загонів територіальної оборони, які протягом трижня тривали у Маневицькому районі.

Злагодження відбувалося протягом 14-20 вересня.

Військкомат учергове організував навчання, які цього разу провели для 9 взводів 123-го загону територіальної оборони. Мажде 300 бійців віком від 25 до 60 років тиждень тренувалися під керівництвом інструкторів із громадського формування «БУГ» та Луцької роти охорони.

Серед тих, хто навчався, був учасник АТО - боєць 80-ої бригади Юрій «Монгол» Величко. Очільник «БУГу» Олександр Харківський зауважив, що Величко – військовий із чудовою підготовкою, який і сам може бути інструктором.

У лісах військкомат організував базу для вишколу - тут облаштували намети, їдальні, спеціальні місця для кидання бойових ганат, тир для віпрацювання навиків стрільби із пістолета та автомата тощо.

Спочатку відбулися збори, після яких бійці прийняли присягу. Далі вони взялися до навчань, у рамках яких бійців вчили тактики, працювати у пошукових групах, виявляти диверсійно-розвідувальні групи противника, а також провели низку інструктажів з домедичної допомоги.

Опісля протягом кількох днів чоловіки відпрацьовували швидке реагування на вторгнення – за 2,5 години табір передислокувався та зайняв позиції на низці мостів. Тож, учасники навчань посилено охороняли шляхи у напрямку Білорусі, де саме відбувалися спільні із російськими військовими навчання «Захід-2017».

За участі загонів територіальної оборони бетонними блоками, мішками із піском та протигранатними сітками облаштували блокпости. Там тероборонівці спільно із правоохоронцями перевіряли підозрілі автівки.

«Водії в основному ставилися із розумінням. Протягом декількох днів раніше у районах представники оператвного комеандування «Захід» вели роз'яснювальну роботу та інформували, що будуть вібуватися навчання», - зауважив Харківський.

Поки бійці стояли на блокпостах, інструктори регулярно організовували «перевірки» - імпровізовані напади на групи, які відпочивали після несення служби на блокпосту. За словами Харківського, в абсолютній більшості випадків «учні» швидко групувалися та справлялися із обороною.

Підсумковим «екзаменом» стала диверсія, вчинена групою спецпризначенців. Вони вибірково будували маршрути, тож на кожну групу могли напасти. «Диверсанти» мали на меті захопити міст, атакуючи його з трьох сторін. Проте загони тероборони надійно замінували підходи, тож спецпризначенці «підірвалися» на імпровізованих розтяжках.

До слова, такі напади здійснювали на 2 об'єкти, які охороняли учасники загонів тероборони, і на обох тероборонівцям вдалося вберегти позиції та не підпустити ворога.

В обласному війсккоматі рівнем проведення навчань військовозобов'язаних задоволені.

«Маневицький район впорався, згуртувався - велика подяка працівникам лісових господарств, торфобрикетних заводів, державним адміністраціям, сільрадам і громадам, – усім, бо район дійсно працював», - зауважив начальник відділу територіальної оборони при Волинському обласному військовому комісаріаті полковник Ігор Шепелєв. За його словами, із позитивними враженнями лишилися й учасники навчань.

«Хлопці не хотіли навіть додому їхати і тримали до останнього об’єкти, які охороняли. Я був приємно здивований мотивацією людей до захисту своєї землі», - додав військовий. Підготовку, яку отримали військовозобов'язані, вони зможуть у разі потреби ефективно застосувати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Автомати та напади на блокпости: на Волині завершилися навчання тероборони
20 вересень, 2017, 16:50
Київ затопило після грози
20 вересень, 2017, 16:40