Власник ввів «смертельний» ліфт в експлуатацію без дозволу, – управління Держпраці

Власник ввів «смертельний» ліфт в експлуатацію без дозволу, – управління Держпраці
Ліфт, в якому загинула лучанка, після ремонту ввели в експлуатацію без дозволу.

Про це повідомили в Управлінні Держпраці у Волинській області.

Зокрема, за їхніми даними, термін дії дозволу на експлуатацію ліфта, виданий Луцькій кооперативній житлово-експлуатаційній конторі № 8, закінчився у березні 2017 року. Технічне обслуговування ліфта здійснювало ТОВ «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Волиньліфт» на підставі дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, дійсного до 30.11.2019.

Спеціалісти ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» у жовтні 2016 року провели експертно-технічне обстеження ліфта, що експлуатується з 1979 року, та надали негативний висновок з переліком недоліків, відображених у відомості дефектів, – зазначають у Держпраці.

У серпні 2017 року ТОВ «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Волиньліфт» провело капітальний ремонт ліфта. Однак після ремонту та позачергового технічного огляду ліфта фахівцем ДП «Волинський експертно-технічний центр Держпраці» власник не отримав позитивний висновок і ввів ліфт в експлуатацію, – переконують у повідомленні.

«Слід зазначити, що рішення про введення ліфта в експлуатацію приймає власник на підставі позитивного висновку технічного огляду та за наявності дозволу на експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки», – зазначають в Управлінні Держпраці у Волинській області.

Нагадаємо, у будинку на проспекті Молоді, 19а 12 вересня ліфт затис пасажирку між 2 та 3 поверхами, жінка загинула. Рятувальники, які прибули на місце трагедії, дістали тіло загиблої. За фактом загибелі правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Сусіди розповідають, що навіть після ремонту ліфт «барахлив».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Власник ввів «смертельний» ліфт в експлуатацію без дозволу, – управління Держпраці
21 вересень, 2017, 17:11