Килим з доларів: суддів затримали на хабарі голові САП Холодницькому. ФОТО

Килим з доларів: суддів затримали на хабарі голові САП Холодницькому. ФОТО
Співробітники Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури спільно зі Службою безпеки України затримали голову Кіровського райсуду м. Дніпро і суддю цього ж суду, які намагалися дати хабар голові Спеціальної антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це Цензор.НЕТ повідомила начальник Управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Ольга Варченко.

За її словами, голова суду спільно ще із суддею цього ж суду, яку підозрює НАБУ в скоєнні корупційного правопорушення, намагалися дати хабар заступнику Генпрокурора - голові САП Холодницькому - в розмірі 300 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження стосовно останньої.

"Судді затримані під час передачі частини цієї суми - 50 тисяч доларів США. Зараз проводиться комплекс слідчих і розшукових дій. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - розповіла Варченко.

Вона також повідомила, що суддя, яка таким чином намагалася уникнути кримінальної відповідальності, перебувала "під домашнім арештом".

Як повідомили в ГПУ, дії затриманих кваліфікуються за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Килим з доларів: суддів затримали на хабарі голові САП Холодницькому. ФОТО
21 вересень, 2017, 19:42