Пам’ятка архітектури в Ковелі заростає бур’янами

Пам’ятка архітектури в Ковелі заростає бур’янами
Влада Ковеля та району шукають шляхи порятунку пам’ятки архітектури.

Про це пише ПроКовель.

У свій час так сталося, що старий будинок, який розташований у Ковелі по вулиці Степана Бандери, 18 – пам’ятка архітектури місцевого значення зведена в 1920 році, був розділений між двома господарями – перший поверх відійшов місту, а другий – району.

З часом споруда стала стрімко руйнуватися і тепер вона уже перебуває в край плачевному стані. Задля збереження життя людей всі її «мешканці», а там донедавна працював місцевий РАЦС, підрозділи райдержадміністрації, аварійний будинок покинули.

І наразі споруда стоїть пусткою та заростає бур’янами, адже місто та район й досі не можуть домовитися щодо порятунку об’єкту культурної спадщини Ковеля.

Більше того, районні депутати на травневій сесії дозволили виставити на аукціон приміщення другого поверху загальною площею 204,7 квадратних метра при балансовій вартості майна 3042 гривні.

Тоді ж доручили голові районної ради Андрію Броїлу укласти договір з ТзОВ «Волинський аукціонний центр» для проведення процедури продажу визначеного нерухомого майна.

А на липневій сесії вже внесли даний об’єкт спільної власності територіальних громад сіл, селищ району до переліку, що підлягають приватизації в цьому році.

Днями з вуст голови райради під час роботи Президії прозвучала інформація, що міська влада прагне обміняти частину пам’ятки архітектури (другий поверх), що належить району, на інший одноповерховий будинок. А саме – взамін віддати той, що розміщений по вулиці Степана Бандери, 7.

Андрій Броїло висловив занепокоєння, що скоро почнеться опалювальний сезон і району доведеться платити «Ковельтеплу» не малі гроші за опалення другого поверху, який до того ж ним ще й не використовується.

Він натякнув, що запропоноване приміщення по Степана Бандери, 7, вдвічі менше за площею і розміщене на земельній ділянці міської громади. Посадовець висловив припущення, що якби місто розглядало процес обміну об’єкту нерухомості разом із землею, то тоді «є зміст говорити».

Депутати райради, передусім керівник фракції «ВО «Батьківщина» Володимир Андросюк, категорично проти такого обміну. Народний обранець назвав пропозицію Ковельської влади не рівноцінною.

«Ви були в тому приміщення (мова йде за будинок по Степана Бандари,7, – ред.)? Сьогодні там партійні офіси. Воно розбите, нікому непотрібне… Взяти і закрити двері на другий поверх, законсервувати приміщення (будинок по Степана Бандери, 18, - ред.). Написати теплокомуненерго письмо, щоб відключили від тепла і ніхто не буде гроші брати. Це дуже легко робиться… Воно нам не треба те тепло. Це не рівноцінний обмін», - обурювався Володимир Андросюк.

Він запропонував це питання не виносити на розгляд сесії.

Думку колеги по раді підтримав і її голова, який погодився звернутися до директора ПТМ «Ковельтепло» Володимира Бойка з листом, де просити комунальника від’єднати другий поверх приміщення по Степан Бандери, 18 від опалення.

На закінчення дискусії усі присутні на засіданні Президії ради погодилися в одному, що ідея стосовно можливого обміну одного об’єкту нерухомого майна на інше, але рівноцінне, має право на життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Був там недавно це капець, в мене там розпись була а зараз це просто жах, невіриться що нашій владі не до реконструкції, або хтось добре заплатив за певну територію...
Відповісти
Останні новини
Пам’ятка архітектури в Ковелі заростає бур’янами
22 вересень, 2017, 20:56