У Торонто стартували «Ігри Нескорених»

У Торонто стартували «Ігри Нескорених»
У канадському Торонто стартували «Ігри Нескорених». Цього року на них вперше змагатиметься українська команда.

Церемонія відкриття ігор відбулася 23 вересня в комплексі Air Canada Centre, - пише «Радіо Свобода».

Почесними гостями церемонії були, зокрема, президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, засновник змагань британський принц Гаррі.

«Пишаюся нашими воїнами, які приїхали в Торонто. Ваша участь в «Іграх Нескорених» – це вже перемога», – написав Порошенко у Twitter.

На початку заходу відбувся Парад Націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами. З привітанням також виступив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Змагання триватимуть до 30 вересня.

Нагадаємо, що в міжнародних спортивних змаганнях бере участь луцький спортсмен Сергій Торчинський.

«Ігри Нескорених» (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцом Гаррі у 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках воєнної операції на Донбасі.

15 українських спортсменів змагатимуться у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю особисто цьоого хлопця. 100% людяності і ні грама піжонства. Він до армії був 100% адекватом, після війни таким і залишився. Удачі тобі, чоловіче!
Відповісти