Відомий волинський правозахисник заснував ГО «Княжий мир»

Відомий волинський правозахисник заснував ГО «Княжий мир»
Відомий волинський правозахисник Василь Нагорний заснував громадську організацію «Княжий мир», яка надаватиме правову допомогу бійцям та їхнім родинам.

Про це адвокат написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Засновнками ГО «Княжий Мир» виступив я та «тиха» волонтерка Irina Adamuk. Мене ви ніби трохи знаєте. Про Ірину мало хто чув в ФБ, але її чудово знають бійці 51 бригади та, особливо, 14 бригади. Не любить вона публічності. Це її право. Можливо, допомагати так і треба: тихо і без галасу», - йдеться у повідомленні.

«Чим будемо займатись?
В принципі, тим чим і займались раніше: різностороння, в першу чергу, правова, допомога бійцям, атовцям, родинам, волонтерам і просто людям відстоювати «право на право» та його реалізацію, в усіх сферах життя. Тільки тепер це буде робитись в рамках статутної діяльності ГО. Так легше допомагати, звітуватись та шукати однодумців, партнерів, небайдужих громадян», - пише Нагорний.

«Ми абсолютно аполітичні, ні від кого не залежимо, співпрацюємо з усіма, для кого слова: «справедливість», «рівність прав», «закон» - це не пусте місце. Маємо намір працювати і отримувати фінансування від власних проектів, заходів, благодійних внесків. Принципово не хочемо отримувати пільг, преференцій від державних інститутів у вигляді фінансування, пільг. Спробуємо працювати і без грантів, які також обмежують свободу дій», - додає він.

«Хочу застерегти. Ми не є тією організацією, яка буде підміняти та дублювати функції державних органів, адвокатів. Наше завдання навчити відстоювати себе, позбутись рабського мислення, а не просто вирішити проблему. Залишаємо за собою право вирішувати кому і як допомагати», - зазначає адвокат.

«Р.S. Хочу також подякувати всім всім друзям, хто три роки мені допомагав і допомагає захищати наших захисників. Без вас нічого не вийшло б. Пам`ятайте, що я пам’ятаю :) і завжди вас чекаю! Долучайтесь та допомагайте, якщо вважаєте, що наша робота того варта. Публічність, звітність та порядність гарантую», - додає він.

Адреса: м.Луцьк проспект Волі, 6, перший поверх. Телефон опублікую в групі ФБ, яка так і називатиметься Княжий Мир.

ГО ″Княжий Мир″ ЄДРПОУ 41466971 р/р 26009055524569 у ВГРУ КБ ПАТ «Приватбанк» у м. Луцьк, МФО 303440 Призначення платежу: благодійна допомога на здійснення статутної діяльності ГО “Княжий Мир”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відомий волинський правозахисник заснував ГО «Княжий мир»
24 вересень, 2017, 19:05