В Уряді розповіли, як рахуватимуть «зимову» субсидію

В Уряді розповіли, як рахуватимуть «зимову» субсидію
Для розрахунку субсидії для українців на новий опалювальний сезон будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на наступний неопалювальний період – за III і IV квартал 2017 року.

Про це повідомили на сторінці Урядового порталу у Facebook, – пише УНН.

«На новий опалювальний сезон 2017/18 років – з 1 жовтня 2017 року - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за III і IV квартал 2017 року. Це об’єктивно. Бо, громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. У цьому році з тих чи інших причин звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки з об’єктивних причин», – йдеться у повідомленні.

При цьому в уряді зазначили, що соціально несправедливо брати до уваги минулорічні доходи громадян, коли вони могли самотужки сплачувати рахунки за тепло, електроенергію та воду. Тому уряд, як зазначається, адаптував соціальний стан людей до дати призначення субсидії.

«Крім того, у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, бо фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал цього року. Особливо помітно це було у великих містах. Уряд врахував і цей аргумент», – сказано у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Уряді розповіли, як рахуватимуть «зимову» субсидію
28 вересень, 2017, 12:29