Лучанам і не світить можливість купувати в інтернеті автобусні квитки?

Лучанам і не світить можливість купувати в інтернеті автобусні квитки?
У той час, як більшість автобусних станцій України дають можливість придбати квиток на автобус через мережу інтернет, у Луцьку такий сервіс, схоже, з’явиться не скоро.

On-line сервіс продажу квитків на автобус http://ticket.bus.com.ua/ дає можливість купити квиток з автостанції більш ніж сотні міст України. У цьому переліку – більшість обласних центрів. В тому числі і сусіди Луцька – Львів, Рівне, Тернопіь. Проте самого обласного центру Волині у цьому переліку нема.

«Входження до цієї мережі автовокзалу «Луцьк» не планується. Немає потреби», – заявила інженер відділу перевезення і маркетингу ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» Лариса Буруцька.

Вона пояснила, що ще з весни 2011 року в інтернеті працює так зване онлайн-табло луцького автовокзалу http://www.vopas.com.ua/.

Ця сторінка дозволяє пасажирам побачити графік рейсів усіх перевізників автобусних станцій Луцька, Ковеля, Володимир-Волинського, Нововолинська, Горохова, Любешова.

Користувачі можуть побачити онлайн-табло рейсів, дізнатися розклад руху автобусів, а також знайти необхідний маршрут.

Причому пошук включає можливість шукати маршрут, який проходить через конкретні станції, вибирати час, дізнатися, чи є вільні місця, ім’я перевізника, кількість зупинок, кілометраж і вартість подорожі.

Проте цей сервіс не дає можливості купити квиток через інтернет. Хоч це – і у планах підприємства, проте на сервіс онлайн-продажу квитків на автостанції «Луцьк» дивляться, схоже, без ентузіазму.

«У всіх людей ще немає інтернету. Я думаю, що всього десь 5% людей будуть цим користуватись. Для всіх простіше купити квиток на автостанції», – пояснила Лариса Буруцька.

«Не відомо, чи приживеться це нововведення. Вкладати кошти і не мати ніякого результату – ризиковано. Все залежить від фінансів», – аргументувала інженер ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій».

Зі слів Буруцької, поки що фінансової можливості запровадити онлайн-продаж квитків немає. «Можливо, щось до кінця першого чи другого кварталу року зміниться», – зазначила Буруцька.

Оксана Цимбалюк (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справа не в грошах, а в болотному мисленні. зробіть - і вам подякують.
Відповісти
А чи знаєте,що в Рівному можна отримати новий квиток замість пошкодженого (наприклад, порваного чи облитого, намоклого). Ця послуга всього - 10 грн. А в нас через такий квиток можуть з потягу зняти?!
І ще. Якщо білетів на ж.д.у потрібному напрямку немає, то їх НЕМАЄ лише для Вас))
Відповісти
все для людей!
Відповісти
Останні новини
Лучанам і не світить можливість купувати в інтернеті автобусні квитки?
11 січень, 2012, 11:46